Αν είναι δυνατόν! Εξαίρετοι και φέτος 97% των δημόσιων υπαλλήλων

Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας για το 2019 που δόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για ακόμη μια φορά άπαντες οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν εξαίρετοι. Με μόλις εφτά από τις 12 χιλιάδες που εργάζονται στην κρατική μηχανή, να έχουν το 2019 αρνητικό πρόσημο σε κάποια από τα οκτώ κριτήρια στα οποία αξιολογήθηκαν. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας την έκθεση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, σημείωσε την ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας. 

«Υιοθετήθηκαν πολλές εισηγήσεις των κομμάτων, προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, ωστόσο αυτό δεν εγκρίθηκε». 

Σε δηλώσεις ο κύριος Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ισοπεδωτικής αξιολόγησης του συνόλου των μελών της Δημόσιας Υπηρεσίας με το βαθμό του εξαίρετου, γεγονός το οποίο αναδεικνύει, όπως είπε, το μεγάλο πρόβλημα της παραγωγικότητας και των κινήτρων για εργασία στη δημόσια υπηρεσία. 

«Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λυθεί, αν δεν βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα θεωρώ ότι δημιουργούνται αντικίνητρα στη δημόσια υπηρεσία για εργασία».

Στο πλαίσιο άσκησης της πειθαρχικής της δικαιοδοσίας, η Επιτροπή το 2019 επέβαλε σε έναν υπάλληλο την ποινή της αναγκαστικής αφυπηρέτησης, σε ένα την ποινή του υποβιβασμού σε κατώτερη θέση, σε δύο χρηματική ποινή και σε άλλους δύο αυστηρή επίπληξη. 

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.