Σε έξι νέα μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού κατέληξε σήμερα το Κλιμάκιο Δημάρχων Λευκωσίας

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κατέληξε σήμερα το Κλιμάκιο Δημάρχων Λευκωσίας, έπειτα από την έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δήμοι Λευκωσίας αναφέρουν ότι με στόχο να προστατέψουν τους Δημότες, το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό τους, αποφάσισαν όπως επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις στα Δημαρχεία, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών,  που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτιρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών.
 

Επίσης, προτρέπουν το κοινό να επισκέπτεται τα Δημαρχεία για τα επείγοντα θέματα, ενώ για μη επείγοντα καλείται το κοινό να επικοινωνεί τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, αποφάσισαν όπως τα ταμεία των Δήμων να ανοίγουν, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τήρηση απόστασης δύο μέτρων, ενώ συστήνουν χρήση του διαδικτύου για πληρωμές.

Επιπρόσθετα, περιορίζονται όσο γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά Θέατρα, Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα βάσει των αθλητικών πρωτοκόλλων του ΚΟΑ και Κολυμβητήρια, Δημοτικά Πάρκα, Παιχνιδότοποι βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας άλλοι ανοικτοί χώροι, Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα (Κέντρα Ενηλίκων, Παιδικές Λέσχες), βάσει των διαταγμάτων των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ανοικτά Σχολεία παραμένουν ανοικτά με τα περιοριστικά μέτρα.

Εξάλλου, αποφασίστηκε ότι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται με περιορισμένο αριθμό ατόμων και όχι πάνω από 10 άτομα βάσει των πρωτοκόλλων, ενώ δημοτικές λαϊκές αγορές λειτουργούν, με τους όρους που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.