Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Άδειασαν από εμβόλια της γρίπης τα περισσότερα φαρμακεία [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε 15 ημέρες αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο η επόμενη παρτίδα ενώ ανησυχία προκαλεί η έλλειψη των εμβολίων στις ευάλωτες ομάδες.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε η Υπεύθυνη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, σημειώνοντας πως φέτος ο αριθμός των εμβολίων που έχουν ζητηθεί είναι κατά 63 τοις εκατό μεγαλύτερος από πέρσι. Έντονη είναι και η ανησυχία από πλευράς της ένωσης κυπριών συνταξιούχων. 

Χωρίς εμβόλια της γρίπης είναι τα πλείστα ιδιωτικά φαρμακεία, τα οποία προμηθεύτηκαν με στελέχη του εμβολίου από τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

«Διανεμήθηκαν 25,000 αρχές Σεπτεμβρίου και περίπου 20,000 αναμένονται για τον Οκτώβριο, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν αυτό θα γίνει», δηλώνει η Ελένη Πιέρα Πρόεδρος ΠΑγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Τα φαρμακεία εξήγησε προμηθεύτηκαν μικρότερο αριθμό εμβολίων απ' ότι άλλες χρονιές λόγω του οτι, τα εμβόλια θα χορηγούνταν και από τους προσωπικούς ιατρούς. 

Έντονη είναι η ανησυχία και από πλευράς της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων για τη μη έγκαιρη παραλαβή του συνόλου των εμβολίων κατά της Γρίπης Α. 

«Το εμβόλιο θα πρέπει να χορηγείται μέσα στον Οκτώβριο, πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ξεκινήσει η ευρεία μετάδοση γρίπης Α» 

Σημειώνεται πως η πρώτη ποσότητα, συγκεκριμένα 32.500 δόσεις, χορηγήθηκε στους Προσωπικούς Ιατρούς από τις 12 Οκτωβρίου, ενώ μεχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παραληφθούν επιπλέον δόσεις, με τον συνολικό αριθμό των εμβολίων να είναι 135.000. 

Από πλευράς ΟΑΥ, αναφέρετε πως οι φετινές ποσότητες ανέρχονται στις 135 χιλιάδες ενώ πέρσι παραληφθήκαν συνολικά 88.000 εμβόλια. 

«Η συνολική ποσότητα εμβολίων κατά της εποχικής γρίπης που θα παραληφθεί για εμβολιασμό των δικαιούχων δωρεάν εμβολιασμού ανέρχεται στις 135.000 και η ποσότητα αυτή είναι κατά 63% μεγαλύτερη από την ποσότητα εμβολίων που χρησιμοποιήθηκε πέρσι», δηλώνει η Γνώσια Αχνιώτη, Ανώτερη Λειτουργός, υπεύθυνη ομάδας φαρμάκων ΟΑΥ. 

Η κυρια Αχνιώτη απέδωσε την καθυστέρηση στην παραλαβή των εμβολίων στην αυξημένη παγκόσμια ζήτηση. 

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.