Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Οχυρώνονται οι πόλεις ενόψει χειμώνα

Προληπτικά μέτρα άρχισαν να παίρνουν οι Δήμοι Λάρνακας και Λεμεσού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Προληπτικά μέτρα άρχισαν να παίρνουν οι Δήμοι Λάρνακας και Λεμεσού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ακραίων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων για τη Λεμεσό, ο Δήμος της πόλης λαμβάνει και φέτος προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων ακραίων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.
 
Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως ο καθαρισμός όλων των φρεατίων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η σήμανση τους με μπογιά και η δημιουργία αντιπλημμυρικών κατασκευών (προστατευτικές περιφράξεις κλπ).
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για λήψη μέτρων πρόληψης, η εφαρμογή νέου διαδικτυακού συστήματος παρακολούθησης των ακραίων καιρικών φαινομένων από το ΣΑΛΑ, η διάθεση 1.500 σάκων με άμμο στην Πολιτική Άμυνα για τις ανάγκες υποστατικών πολιτών και η επιθεώρηση ευαίσθητων σημείων.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, «η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που γίνονται όλο και πιο συχνά».
 
Υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη προσφοροδοτηθεί από το ΣΑΛΑ τα αντιπλημμυρικά έργα στη μείζονα Λεμεσό και στο κέντρο της πόλης, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως, παράλληλα, προωθούνται και κάποια μικρότερης έκτασης τοπικά αντιπλημμυρικά έργα, στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών.

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, έχουν ιδιαίτερη σημασία τα προληπτικά μέτρα, που αποτελούν μέρος του σχεδίου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως επίσης και η κινητοποίηση ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, προστίθεται, εξετάστηκαν επισταμένα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, καθώς και οι ενέργειες για παροχή βοήθειας σε πληγέντες.

Μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου λαμβάνει και ο Δήμος Λάρνακας

Μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου άρχισαν να λαμβάνουν και ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προέβησαν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει, παράλληλα, τους δημότες όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.
 
Στο πλαίσιο αυτά το κοινό καλείται να λάβει προληπτικά μέτρα όπως να ελέγξουν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ακόμα να μην αφήνουν διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Οι δημότες Λάρνακας καλούνται ακόμα να μην καλύπτουν τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα, να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, να ασφαλίσουν όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών, να μην διέρχονται πεζοί ή με αυτοκίνητο χειμάρρους ή ορμητικά νερά και να παραμένουν μακριά από περιοχές ή δρόμους με λιμνάζοντα νερά.
 
Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ καλούν επίσης το κοινό όλους τους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν με αντλίες νερού, να προχωρήσουν σε έλεγχο και συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών νερού στα υπόγεια υποστατικά.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.