Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Η αύξηση των συμπτωματικών δοκιμάζει τις αντοχές των νοσηλευτηριών

Ως πολύ αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει τη νέα αυτή πραγματικότητα το Υπουργείο Υγείας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες συμπίπτει με την ταυτόχρονη αύξηση ατόμων που εντοπίζονται θετικοί κατόπιν ανάπτυξης συμπτωμάτων, με το Υπουργείο να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ιδιαιτέρως αρνητική. Σε πρώτο ρόλο εμφανίζεται η ετοιμότητα των νοσηλευτηριών για διαχείριση της νέας πραγματικότητας.

Με αριθμητικά δεδομένα από τα 152 χθεσινά επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, τα 99 αφορούσαν σε άτομα που έκαναν την εξέταση ιδιωτικά. Από αυτά πέραν του 70%  παρουσίασαν συμπτώματα και πολλοί εξ αυτών είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και ανέπτυξαν συμπτωματολογία, ενώ βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό.

Άμεση η αντίδραση από το Υπουργείο Υγείας που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως πολύ αρνητική, καθώς αυτό σημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει αύξηση των ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας ή ακόμα και υπηρεσίες Εντατικής Θεραπείας.

Για του λόγου το αληθές, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 19 ασθενείς, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 53 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Υπό αυτό το πρίσμα η προσοχή όλων στρέφεται στην ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων να ανταποκριθούν στις ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες περίθαλψης ασθενών που προσβάλλονται από τον ιό, με τους νοσηλευτές να διαμηνύουν σε έντονο ύφος πως η υποστελέχωση θέτει εν αμφιβόλω την ετοιμότητα και ικανότητα περίθαλψης ασθενών σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Τέσσερις μήνες μετά, ακόμα περιμένουμε τους νοσηλευτές, οι οποίοι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα λείπουν από τα νοσηλευτήρια. 160 συν 100 οι οποίοι θα έρχονταν σε δεύτερη φάση», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου σε χθεσινές του δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, με τον ΟΚΥπΥ ωστόσο να προσεγγίζει με διαφορετικό φακό την όλη υπόθεση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 πως ο Οργανισμός τήρησε τους όρους της συμφωνίας και έχει προχωρήσει στις προσλήψεις. Συγκεκριμένα έχουν προσληφθεί 147 νοσηλευτές για γενική νοσηλευτική και 13 για ψυχική υγεία. 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν υπογράφουν το συμβόλαιο τους και αναλαμβάνουν καθήκοντα. Άρα ότι υποσχεθήκαμε το πράξαμε», τόνισε ο κ. Χαριλάου. 

Την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ, κλήθηκε να σχολιάσει και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος τόνισε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι πανέτοιμα. 

«Κάποιος πρέπει να λάβει υπόψη του τις πληρότητες που ήταν μειωμένες τον τελευταίο καιρό στα δημόσια νοσηλευτήρια. Το ότι μπορεί να χρειάζονται νοσηλευτές, μπορεί να χρειάζονται. Έχει ξεκινήσει ήδη η στελέχωση», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ιωάννου. 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.