Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μείωση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων αποφυλάκισης επ’ άδεια [ΒΙΝΤΕΟ]

Ικανοποιημένη δηλώνει η Βουλή για την επίσπευση των διαδικασιών αποφυλάκισης επ' αδεία. (Φωτογραφία Αρχείου)

Τη μείωση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων αποφυλάκισης επ' αδεία χαιρέτησε στη σημερινή της συνεδρία η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της βουλής.

Τα μέλη της επιτροπής απέδωσαν τη βελτίωση που παρουσιάζει το συμβούλιο αποφυλακίσεως, μεταξύ άλλων, στον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο αριθμός των αιτήσεων έχει μειωθεί καθότι οι διαδικασίες εξέτασης έχουν επιταχυνθεί και η εξέταση γίνεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπιστικών Δικαιωμάτων της Βουλής, Μαριέλλα Αριστείδου.

«Αυτό οφείλεται πρώτα στο γεγονός ότι λόγω του κορωνοϊου είχαν αποφυλακιστεί αρκετοί κρατούμενοι οι οποίοι ενδεχομένως να ήταν αιτητές στο συμβούλιο, όπως και το γεγονός ότι το συμβούλιο συνεδριάζει συχνότερα», δήλωσε με τη σειρά της η  βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά.

Παρά τις βελτιώσεις που διαπιστώθηκαν, το συμβούλιο εξακολουθεί να ταλανίζεται από διαχρονικά προβλήματα.

«Χρειάζεται διαφάνεια για να μπορεί να ελέγχεται όχι μόνο το ότι γίνεται έργο αλλά και να ελέγχεται η ποιότητα του έργου», τονίζει ο δικηγόρος του Συνδέσμου Προστασίας των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, Αλέξανδρος Κληρίδης.

Το συμβούλιο αποφυλακίσεως λειτουργεί, όπως αναφέρθηκε, υποστελεχωμένο, με μόνο ένα γραμματειακό λειτουργό, ενώ έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις επιτηρητών που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να επιτηρούν αποφυλακισθέντες επ' αδεία.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...