Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους οκτώ ασθενείς που κινδυνεύουν να χάσουν την όραση τους [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι έχουν καλέσει ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο και έχει πάρει δείγμα από το χώρο για το συγκεκριμένο μικρόβιο που μόλυνε τους ασθενείς.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Υπουργείου Υγείας για να διαπιστωθεί πώς έγινε η μόλυνση των οκτώ ασθενών που υπεβλήθησαν σε χειρουργείο για τον καταρράκτη.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, είπε ότι μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν έστειλε την ομάδα των επιθεωρητών για επιτόπιο έλεγχο στο εμπλεκόμενο Ιδιωτικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής η έρευνα.

Παράλληλα, επισήμανε πως έχουν αποφασίσει να αναστείλουν τη λειτουργία του χειρουργείου και των δωματίων της ημερήσιας νοσηλείας όπου είχαν νοσηλευθεί τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Όπως σημείωσε, σε κάθε νοσηλευτήριο με βάση τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένο να διενεργεί εκτίμηση κινδύνου ανά τακτά διαστήματα και είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας να ελέγχει αυτή τη διαδικασία.

Επιπρόσθετα, η κα. Κωνσταντίνου, σημείωσε ότι έχουν καλέσει ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, το οποίο έχει πάρει δείγμα από διάφορα σημεία του χώρου για το συγκεκριμένο μικρόβιο που μόλυνε τους ασθενείς και αναμένουν τα αποτελέσματα.

Οι επιθεωρητές όπως φαίνεται έχουν προβεί σε ενδελεχή έλεγχο όλων των περιστατικών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργείο από την προηγούμενη τους συμβάντος αλλά και του επόμενου, και όπως φαίνεται δεν έχει επιμολυνθεί κάποιο άλλο άτομο.

Η κα. Κωνσταντίνου τόνισε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και γίνονται απολυμάνσεις και για ανοίξει ξανά το τμήμα που έκλεισε θα πρέπει να γίνει καινούργια εκτίμηση του κινδύνου που θα δείχνει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε μόλυνση.

«Ο καθένας θα πρέπει μα ενεργεί μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και να φροντίζει να είναι αποτελεσματικός», υπογράμμισε η κα. Κωνσταντίνου.

Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.