Διαδικτυακά από αύριο όλα τα μαθήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις θα υπάρχει φυσική παρουσία των φοιτητών.

Τη μεταφορά όλων των μαθημάτων διαδικτυακά από, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, μέχρι το τέλος του Χειμερινού Εξαμήνου 2020 – 2021, αποφάσισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική επιδημιολογική εικόνα στη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1.com.cy, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, ενημέρωσε γι’ αυτή τους την απόφαση, μέσω email τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς τους Πανεπιστημίου.

Ο κος Χριστοφίδης εξηγεί πως με φυσική παρουσία θα συνεχίσουν να διεξάγονται τα μαθήματα εργαστηριακού χαρακτήρα τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ. Με φυσική παρουσία θα διεξαχθούν επίσης οι ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις, καθώς οι χώροι που διαθέτουμε και τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ επιτρέπουν τη διεξαγωγή τους με ασφάλεια.

«Όπως είχαμε εξ αρχής ενημερώσει η διεξαγωγή μαθημάτων με φυσική παρουσία δεν ήταν αυτοσκοπός. Ήταν απόφαση στηριγμένη στην επιδημιολογική εικόνα που είχαμε από την αρχή του εξαμήνου μέχρι σήμερα μπροστά μας. Βασιζόταν στην τήρηση των μέτρων, στη συνεχή εγρήγορση των υπηρεσιών, αλλά και όλων σας, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και προστασία του συνόλου, αλλά και στην ανάγκη πιστεύω της πλειοψηφίας να ανταμώσουμε, πάντα με αποστάσεις και ασφάλεια, στην πανεπιστημιούπολη και να θέσουμε στην αρχή της χρονιάς τους στόχους μας», σημειώνει ο κος Χριστοφίδης.

«Μεταφερόμαστε λοιπόν στις πλείστες των περιστάσεων στην ψηφιακή μας πανεπιστημιούπολη, την οποία μάθαμε από την αρχή της πανδημίας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις υποδομές μας, ενώ η πείρα των προηγούμενων μηνών, αποτελεί εγγύηση για τη διασφάλιση της ποιότητας στη διδασκαλία», υπογραμμίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Εξήγησε δε,  πως «μέχρι σήμερα στην πανεπιστημιούπολη δεν έχουν εντοπιστεί εστίες μετάδοσης, ενώ μέχρι και τώρα δεν έχουμε ενημέρωση για διάγνωση θετικού περιστατικού που να σχετίζεται με τους χώρους μας, πέραν των όσων είχαμε ήδη ανακοινώσει. Η απόφασή μας έχει χαρακτήρα πρόληψης και προστασίας, καθώς ανησυχούμε για τυχόν μη έγκαιρη ενημέρωση των υπηρεσιών μας από την ομάδα ιχνηλάτησης του ΥΥ για ύποπτα ή θετικά περιστατικά που πρέπει να περιοριστούν.»

«Τέλος απευθύνω θερμή παράκληση σε όλες και όλους και κυρίως στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας. Η μετάβαση στη διαδικτυακή διδασκαλία γίνεται ακριβώς για να περιοριστούμε στα σπίτια μας, να μειώσουμε τις συναναστροφές και επαφές μας στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες. Δεν θέλουμε η απόφαση αυτή να οδηγήσει σε συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε σπίτια ή άλλους χώρους. Μείνετε σπίτι, τηρείστε όλα τα μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης, φοράτε τη μάσκα σας σε κάθε σας μετακίνηση για να προστατευτείτε και κυρίως να προστατεύσετε. Ατομική ευθύνη, σεβασμός στις ευπαθείς ομάδες και σε όλο τον πληθυσμό, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Η κατάσταση συνεχώς αξιολογείται και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης», αναφέρει καταληκτικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου.
Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.