«Χαμός στη Λεμεσό» λόγω των επιπρόσθετων μέτρων [ΒΙΝΤΕΟ]

«Αρκετοί επιχειρηματίες που δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα και κύκλο εργασιών κατά τη διάρκεια της μέρας... θα κλείσουν», τονίζει στο ant1.com.cy o Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιόκτητων Κέντρων Αναψυχής.

Αναστάτωση στην Επαρχία Λεμεσού έφεραν τα επιπρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα για την πόλη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με τον κόσμο να τρέχει να προλάβει να κάνει κράτηση για μια τελευταία έξοδο και τους μαγαζάτορες να εξετάζουν το πλήρες κλείσιμο των υποστατικών τους κατά το διάστημα εφαρμογής των εν λόγω περιορισμών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι η Λεμεσός είναι επιβαρυμένη επιδημιολογικά σε σχέση με τις άλλες επαρχίες και πρόσθεσε πως το 70% των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες προέρχονται από την πόλη της Λεμεσού και βάσει αυτών των ενδείξεων και της ανάλυσης που έγινε έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα για την πόλη και την Επαρχία Λεμεσού, τα οποία θα ρυθμιστούν με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που θα εκδοθεί εντός της ημέρας και τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2020, έχουν ως ακολούθως: 

Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, σνακ-μπαρ, κοκ) μέχρι τις 10.30 μ.μ και Συστήνεται αυστηρά ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών μετά τις 11.30 μ.μ.

Κατά τη σύσκεψη, είπε ο κ. Ιωάννου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών τις τελευταίες μέρες ανά το παγκύπριο που καταγράφονται κυρίως σε εργασιακούς χώρους και σε οικογενειακές συναθροίσεις και με στόχο το περιορισμό της διασποράς του ιού, έχει αποφασιστεί όπως τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την Επαρχία Λευκωσία και Λεμεσού, επεκταθούν και ισχύουν για όλες τις Επαρχίες για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κληθείς να σχολιάσει στο ant1.com.cy τα επιπρόσθετα μέτρα που λήφθηκαν για τη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιόκτητων Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, δήλωσε πως «διαφωνούμε κάθετα με τα μέτρα, με τρόπου που εξαγγελθήκαν, με τη φιλοσοφία τους. Μόνο αναστάτωση φέρνουν και ζημιά. Να σας πω ότι γίνεται χαμός σήμερα στη Λεμεσό. Τρέχει ο κόσμος να κάνει κρατήσεις καλός ή κακός – δεν το κρίνω τούτο – για να προλάβει να βγει έξω πριν να κλείσουν (τα νυκτερινά κέντρα).»

«Να πούμε», συνέχισε ο κος Λεβέντης, «πως αρκετοί επιχειρηματίες, αρκετά υποστατικά, τα οποία δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα και κύκλο εργασιών κατά τη διάρκεια της μέρας ή έχουν περιορισμένο  κύκλο και λειτουργούν μόνο το βράδυ, με τον τρόπο που επιβάλλεται τώρα, η ώρα 10:30 να γίνεται κλείσιμο, θα προχωρήσουν και θα κλείσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

Σημείωσε δε, πως το εν λόγω πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε ήδη υφιστάμενα προβλήματα. «Δυστυχώς το Υπουργείο, οι Επιδημιολόγοι, θεώρησαν ότι δεν είναι απαραίτητο ή αναγκαίο να μας ακούσουν και να καταθέσουμε κι εμείς τις απόψεις μας,  που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να πάρουν πιο σωστές αποφάσεις και να μη φαίνονται τέτοιες… σαν κινήσεις πανικού μέσα κυκεώνα που έχουν μπει και δεν ξέρουν πώς να βγουν από μέσα», υπογράμμισε ο κος Λεβέντης.

Την ίδια ώρα, ο κος Λεβέντης εξήγησε πως πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ενώπιον του χάσματος του κλεισίματος, με εξαιρέσεις μόνο κάποιους χώρους που κατάφεραν να λειτουργήσουν σε κάποιον ικανοποιητικό βαθμό.

«Οπότε οτιδήποτε έρχεται να προστεθεί σαν πρόσθετος περιορισμός, αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα μεγαλώνουν», συμπλήρωσε.  


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.