Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Παράνομη και καταδικαστέα η ενέργεια Τουρκίας και Τατάρ στα Βαρώσια [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ως ΑΚΕΛ προειδοποιήσαμε κατ’ επανάληψη ότι κάθε φορά που στο κυπριακό υπάρχει στασιμότητα, η Τουρκία προχωρεί σε νέα τετελεσμένα.»

«Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας για να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας σε σχέση με τα Βαρώσια. Δυστυχώς ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό αποδεικνύει ότι η Τουρκία όσα λέει τα εφαρμόζει μόλις θεωρήσει ότι το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αυτό επιβάλλει η ελληνοκυπριακή να σοβαρευτεί και να ακολουθήσει ολοκληρωμένη πολιτική για αποτροπή των δεδομένων», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατά την ομιλία του στην Ημερίδα για την Αμμόχωστο.

Ο κος Κυπριανού σημειώνει πως «η ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Τατάρ να επεκτείνουν το παραλιακό μέτωπο στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων είναι παράνομη και καταδικαστέα. Παραβιάζει τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και ως τέτοια σωστά καταγγέλθηκε στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα διεθνή φόρα. Θεωρούμε ότι η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ικανοποιητική. Δυστυχώς όμως δε μας επιλύει το πρόβλημα.»

Τονίζει δε, πως «στόχος μας θα πρέπει να είναι ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η αναίρεση των νέων τετελεσμένων που επιχειρούνται σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η καταγγελία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επιλύσει το πρόβλημα. Χρειάζεται να συνοδεύεται και από μέτρα που θα ακυρώνουν την Τουρκική ενέργεια. Μέτρα που θα ανοίγουν το δρόμο για τη λύση του κυπριακού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.»

«Ως ΑΚΕΛ προειδοποιήσαμε κατ’ επανάληψη ότι κάθε φορά που στο κυπριακό υπάρχει στασιμότητα, η Τουρκία προχωρεί σε νέα τετελεσμένα. Προωθεί τις διχοτομικές της βλέψεις σε βάρος της Κύπρου. Δυστυχώς ποτέ δεν εισακουστήκαμε», συμπληρώνει ο κος Κυπριανού.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο γ.γ. του ΑΚΕΛ είπε πως «το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά τον Ιούλιο του 2017, οδήγησε σε αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες: απενοχοποίηση της Τουρκίας και επίρριψη ευθυνών στους δύο ηγέτες μέσα από τις Εκθέσεις του ίδιου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.»

«Το χειρότερο: παρατεταμένο αδιέξοδο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον η Τουρκία αύξησε την επιθετικότητα της και επιχείρησε τη δημιουργία νέων διχοτομικών τετελεσμένων. Περίοπτη θέση σε αυτές τις ενέργειες έχουν οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο επαπειλούμενος εποικισμός και άλλα τετελεσμένα στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων», υπογράμμισε ο κος Κυπριανού.

«Η Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου του 1979 καθώς και τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας προνοούν την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης των Βαρωσίων υπό την προσωρινή διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τη συνολική επίλυση του Κυπριακού. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά, τα ψηφίσματα μένουν ανεφάρμοστα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και της ελληνοκυπριακής πλευράς. Διαχρονικά αυτές προσέκρουαν πάντα στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς. Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που το θέμα τίθετο προς συζήτηση, έμπαινε ως όρος η νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου κάτι που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορούσε να αποδεχτεί αφού τα αεροδρόμια πρέπει να είναι εγγεγραμμένα σε κράτη, για να δέχονται απευθείας πτήσεις.»

Σημείωσε δε, πως «όλα αυτά τα χρόνια το ΑΚΕΛ μερίμνησε ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για εφαρμογή των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο.»


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.