Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Υπ. Υγείας καλεί φοιτητές: Εμπλοκή στη διαχείριση κρουσμάτων σε νέους [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι νέοι είναι η ομάδα υψηλότερου κινδύνου για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού, και οι αρμόδιοι επιδιώκουν ευαισθητοποίησή τους.

Η διασκέδαση μπορεί να γίνεται, αλλά να γίνεται υπεύθυνα, είναι το μήνυμα που στέλνουν τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η ΠΟΦΕΝ, μετά από την συνάντηση που είχαν το πρωί, με σκοπό την ενημέρωση των νέων για αναχαίτιση της πανδημίας, καθώς πολλά κρούσματα εντοπίζονται ανάμεσα στους νέους.

«Αυτές οι μέρες που περνούμε είναι κρίσιμες, δεν είναι μαγκιά αυτό που γίνεται, ειδικότερα μεταξύ των νέων και των φοιτητών και ως οργάνωση φοιτητών και ως ΠΟΦΕΝ είμαστε σε θέση να στηρίξουμε το Υπουργείο για ενημέρωση όλων των φοιτητών και ευαισθητοποίησή τους, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση που υπάρχει», δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ.

Στη συνάντηση, έγινε αναφορά και στη διαχείριση περιστατικών στο εξωτερικό, καθώς πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να λάβουν περίθαλψη στις χώρες όπου σπουδάζουν, σε περίπτωση που νοσήσουν. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί και πάλι στην Κύπρο ομάδα γιατρών, οι οποίοι θα επικοινωνούν με συναδέλφους τους στο εξωτερικό, για την παροχή φροντίδας σε κύπριους φοιτητές.

«Θα υπάρξει μια διαδικασία για να βοηθήσουμε τον φοιτητή από όποια χώρα και να προέρχεται, δεν είναι ακόμη κάτι επίσημο, αλλά θεωρούμε ότι η διαδικασία θα είναι έτοιμη το πολύ σε μια βδομάδα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, Μαρία Τζιάμαλη.

Η Μαρία Τζιάμαλη απέκλεισε το ενδεχόμενο κλεισίματος πανεπιστημίων, παραπέμποντας στο παράδειγμα του ΤΕΠΑΚ, όπου όταν υπήρξαν κρούσματα, έγινε αναστολή μαθημάτων με φυσική παρουσία.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.