Αρχίζει διάλογος για να τεθούν κάτω από την ίδια ομπρέλα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία [ΒΙΝΤΕΟ]

Διάλογος για να τεθούν τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κάτω από την ίδια «ομπρέλα» αρχίζει στη Βουλή.

Αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για ενοποίηση της εκπαίδευσης, υπό την ομπρέλα ενός υπουργείου, στη βρεφική και παιδική ηλικία.

Αφορμή αποτέλεσε η πανδημία που έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα, κενά και παραλήψεις που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω των απηρχαιωμένων νομοθεσιών που ισχύουν από το 1957.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι «είμαστε διατεθειμένοι και σε συμφωνία με την Υπουργό Εργασίας να συζητήσουμε το θέμα για να δούμε αν μπορεί να ενοποιηθεί η εκπαίδευση και η παροχή φροντίδας σε αυτές τις ηλικίες».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, υπάρχει μια ποικιλομορφία η οποία δεν οφείλεται στην έλλειψη φροντίδας ή σε λάθη και πρωτοβουλίες διαφορετικών κυβερνήσεων.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, επισήμανε πως «διαπιστώθηκε ότι η νομοθεσία που είναι πολύ παλιά χρίζει εκσυγχρονισμού, αλλαγής. Παράλληλα, με την φροντίδα και την φύλαξη πρέπει να υπάρχει και η εκπαίδευση σε αυτές τις ηλικίες».

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας αναφέρθηκε ακόμη ότι η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο τώρα με την πανδημία, αφού υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ιδιαίτερα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία όπου είναι μαζί παιδιά διάφορων ηλικιών.

Η Επιτροπή Παιδείας υιοθέτησε επίσης πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για ασφαλή σχολεία και η σχετική νομοθεσία παίρνει το δρόμο για την Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ή καταψήφιση.


Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.