Υπό εξέταση το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων για τις πολιτογραφήσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Δουλειά έπιασε από σήμερα η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τα ευρήματα της έκθεσης της Ανεξάρτητης Τριμελούς Επιτροπής για τα διαβατήρια.

Σήκωσαν μανίκια οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που στελεχώνουν την ομάδα που θα διερευνήσει τα ευρήματα της έκθεσης της Ανεξάρτητης Τριμελούς Επιτροπής, για τα διαβατήρια και έπιασαν δουλειά. 

Το πρωί πραγματοποιήσαν σύσκεψη κατά την οποία ετοιμάστηκε ημερολόγιο ενεργειών ενώ οι ανακριτές άρχισαν και τη μελέτη και αξιολόγηση της πολυσέλιδης έκθεσης που παρελήφθη την Παρασκευή από τη Νομική Υπηρεσία. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου « έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα εδώ στο αρχηγείο αστυνομίας στο ΤΑΕ Αρχηγείου και έχει ξεκινήσει η μελέτη αυτής της πολυσέλιδης έκθεσης ώστε να καθοριστεί μια γραμμή ανακρίσεων για την λήψη καταθέσεων είτε από πρόσωπα είτε από εταιρείες ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε αν και τι έχει διαπραχθεί και από ποια πρόσωπα». 

Η πολυσέλιδη έκθεση της Ανεξάρτητης Τριμελούς Επιτροπής τέθηκε στο μικροσκόπιο των ανακριτών της αστυνομίας μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη. Στόχος να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα σε περιπτώσεις παραχώρησης πολιτογραφήσεων μεταξύ 2012 και 2018. 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου « αυτό που καλούμαστε αυτή την στιγμή είναι η διενέργεια εξετάσεων λήψη καταθέσεων για να διαπιστωθεί κατά πόσον διαπράττονται ποινικά αδικήματα». 

Η έρευνα αφορά συγκεκριμένο αριθμό προσώπων, τα οποία απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και το πόρισμα και συμπεράσματα της ανακριτικής ομάδας θα αποσταλούν στη Νομική Υπηρεσία για λήψη αποφάσεων.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.