ΠΣΕΜ: Επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια

«Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο βασικός τρόπος πρόσβασης θα πρέπει να είναι οι Παγκύπριες εξετάσεις» σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των μαθητών.

Η ΠΣΕΜ με ανακοίνωσή της καλεί την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να αναβάλει την προώθηση του τροποποιητικού νόμου σε σχέση με τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα δημόσια πανεπιστήμια. Σημειώνει ότι το «Προσχέδιο – Εισήγηση Προέδρου Επιτροπής Παιδείας Κ. Χατζηγιάννη», είναι "πολύ προβληματικό", καθώς με τη συγκεκριμένη πρόταση, επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για εισαγωγή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και για τους Κύπριους φοιτητές σε όλα τα προγράμματα σπουδών.
 
"Επιπλέον, μας προβληματίζει ιδιαίτερα και ο τρόπος εισδοχής στα δημόσια πανεπιστήμια, που προσφέρονται σε ξένες γλώσσες. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο βασικός τρόπος πρόσβασης θα πρέπει να είναι οι Παγκύπριες εξετάσεις. Αν δεν διασφαλιστεί αυτό, τότε διερωτόμαστε: Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Κατάργηση των Παγκύπριων Εξετάσεων και δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια για όλους τους φοιτητές, σε όλα τα προγράμματα;", αναφέρει η ΠΣΕΜ
 

"Ως ΠΣΕΜ, καλούμε την Επιτροπή Παιδείας να αναβάλει τον τροποποιητικό νόμο που προωθείται, έτσι ώστε να εξεταστούν όλοι οι προβληματισμοί που εκφράζουν οι μαθητές, ως οι αυριανοί φοιτητές και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να μην καταργηθεί ο δωρεάν χαρακτήρας των δημόσιων πανεπιστημίων. Το απρόσκοπτο δικαίωμα μας στη μόρφωση δεν παζαρεύεται!", καταλήγει η ανακοίνωση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.