Εντός Οκτωβρίου η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας στην Πάφο

Οι εργασίες για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου αυτού κέντρου βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, το οποίο δημιουργήθηκε από την Τοπική Αρχή με βασικό στόχο  να εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες και τις νεαρές οικογένειες της πόλης.
 
Ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου εντός Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συγκάλεσε το πρωί επιτόπια σύσκεψη με τη συμμετοχή του εργολάβου, όλων των συντελεστών του έργου και των αρμοδίων λειτουργών του Δήμου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πρόοδος των εργασιών και να δοθούν οι τελευταίες οδηγίες. Το Κέντρο θα είναι πλήρως επιπλωμένο, θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό για τη δημιουργική φροντίδα και διδασκαλία των παιδιών, καθώς και παιδότοπους για την ποιοτική ψυχαγωγία τους.   
 

Όπως αναφέρθηκε το  Κέντρο θα αρχίσει τη λειτουργία του με τα εξής Τμήματα:
 
•    Βρέφη 4 μηνών-2 ετών, με μηνιαίο δικαίωμα φροντίδας €200 
•    Νήπια 2-3 ετών,  με μηνιαίο δικαίωμα φροντίδας €180  
•    Παιδιά 3-4 ετών, με μηνιαίο δικαίωμα φροντίδας €180
•    Απογευματινή απασχόληση παιδιών 5-12 ετών, με μηνιαίο δικαίωμα  €100.
 
Οι ώρες λειτουργίας των Τμημάτων για τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά είναι από τις 07.30 μέχρι τη 13.30 ή από τις 07.30 μέχρι τις 15.00 και για την απογευματινή απασχόληση από τις 13.00 μέχρι τις 17.00 ή από τις 13.00 μέχρι τις 18.00.
 
Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, δηλαδή ενός Βρεφοκόμου, ενός Παιδοκόμου και ενός Υπευθύνου Ομάδας Απογευματινής Απασχόλησης.
 
Σημειώνεται πως το εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, συνολικής δαπάνης 3,8 εκ. ευρώ, βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου και δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πάφου, προκειμένου να καλύψει μια πραγματική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα νεαρών οικογενειών.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.