Φ. Λεβέντης: Η Ε.Ε δεν κατάφερε να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική για αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ ανέφερε ότι η Ευρώπη έχασε χρόνο σε συζητήσεις και δεν παρθήκαν σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών που επέφερε η πανδημία στην οικονομία των κρατών μελών.

Η Ευρώπη δεν λειτούργησε ορθά ούτε πήρε σωστές και γρήγορες αποφάσεις για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σπαταλώντας πολλή χρόνο σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις χωρίς τελικά τη λήψη κοινών αποφάσεων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα κράτη μέλη να μείνουν μετέωρα και να αυτοσχεδιάζουν αναφέρει ο ΓΓ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης.

Προσθέτει ότι η Ευρώπη απέτυχε να βρει λύσεις και σήμερα τα κράτη μέλη της ΕΕ «πληρώνουν σε όλα τα επίπεδα βαρύτατο τίμημα»  αφού στην πλειοψηφία τους εξαρτώνται περισσότερο από τον τουρισμό ως προς τα έσοδα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τους με την Κύπρο να κατέχει τη 2η θέση εξαρτώμενη κατά 22% από τον τουρισμό, την Ελλάδα να ακολουθεί με 21% και την Κροατία να κατέχει την πρωτιά με 25 %.

Όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντης «αφού ως θεσμός η ΕΕ δεν κατάφερε να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική για αντιμετώπιση της πανδημίας, στη συνέχεια απέτυχαν και τα ίδια τα κράτη να εφαρμόσουν το καθένα ξεχωριστά μια τέτοια πολιτική η οποία θα απέτρεπε από το να έχουμε αυτά τα φρικτά αποτελέσματα». 

Στην ίδια παγίδα, συνεχίζει, «έπεσε δυστυχώς και η δική μας μικρή χώρα, η οποία ως νησιώτικη χώρα, θα μπορούσε να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική που δεν θα επέφερε τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα».

Ο κ. Λεβέντης εκτιμά ότι «τα πλάνα επαναλειτουργίας των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας μετά τα εντυπωσιακά καλά επιδημιολογικά δεδομένα της 1ης φάσης της πανδημίας», σήμαναν και την «αντίστροφη μέτρηση και την άτακτη υποχώρηση προς τον αποτυχημένο τρόπο διαχείρισης», που για αγνώστους ακόμα για τον ίδιο λόγους, όπως αναφέρει, «κάποιοι περηφανεύονται και μέχρι σήμερα ότι αυτό που κάναμε ήταν τόσο καλό και ορθό που μας αντέγραψαν και άλλες χώρες ακόμη και η Ελλάδα». 

Ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ ανέφερε ακόμη ότι «καταφέραμε και φτάσαμε αριθμητικά σε πρωτόγνωρα ψηλά νούμερα» στις αφίξεις τουριστών με δεδομένη την επιδημία, «εντούτοις τα έσοδα παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα και το ποσοστό κέρδους μειώθηκε σημαντικά».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.