Στέλλα Κυριακίδου: Πιο σημαντική από ποτέ η καρδιαγγειακή υγεία σε καιρούς κορωνοϊού

Η Επίτροπος Υγείας ανέφερε ότι «χάνουμε περισσότερες ζωές από καρδιαγγειακά νοσήματα στην ΕΕ και παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια».

Μήνυμα προς του πολίτες με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας της Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), έστειλε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη, τονίζοντας ότι «σε αυτούς τους άνευ προηγουμένου καιρούς του COVID-19, η φροντίδα της καρδιάς έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει «χάνουμε περισσότερες ζωές από καρδιαγγειακά νοσήματα στην ΕΕ και παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Από τους 4,5 εκατομμύρια θανάτους που αναφέρθηκαν στην ΕΕ το 2016, περισσότεροι από 540.000 οφείλονταν σε στεφανιαία νόσο, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προσβολών».

Η Επίτροπος τονίζει ότι ως Κομισιόν «συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη μέλη για να δώσουμε μια συνεκτική απάντηση, καθώς πολλοί από τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις είναι επίσης παράγοντες κινδύνου για άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες».

«Στην απάντησή μας, εστιάζουμε στην πρόληψη σε όλους τους τομείς και τους τομείς πολιτικής, αντιμετωπίζοντας από κοινού κοινούς παράγοντες κινδύνου και κλιμάκωση δράσεων για μη μεταδοτικές ασθένειες μέσω του έργου της Διευθύνουσας Ομάδας για την Προαγωγή της Υγείας, πρόληψης ασθενειών και διαχείρισης μη μεταδοτικών ασθενειών», αναφέρει. 

«Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά: μπορούμε να αποτρέψουμε έως και το 80% των μη μεταδοτικών ασθενειών εάν υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει να τρώτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, να κάνετε άσκηση, να πίνετε λιγότερο αλκοόλ και να μην καπνίζετε. Αυτός είναι ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν μεγάλες διαφορές», καταλήγει.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.