Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Τη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου συζήτησαν ΥΠΟΙΚ - Πρόεδρος Αλληλεγγύης

«Συμμεριζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για μια καλύτερη οικονομία και για πιο καλές προοπτικές»

Το θέμα της διαφοροποίησης του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, οι οποίοι ανέλυσαν, παράλληλα, όλο το φάσμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη  Θεοχάρους, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν περισσότερες προοπτικές στη γεωργία, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με συγκεκριμένα κίνητρα και με συγκεκριμένα προγράμματα.

Όπως είπε, όλα αυτά θα προσπαθήσουν σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία να τα εντάξουν στη μελέτη που κάνουν αναφορικά με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.

«Από εκεί και πέρα», είπε, «σίγουρα το 2020 κατανοούμε και τα δύο μέρη ότι είναι μια διαφορετική χρονιά. Ο προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, ο οποίος έχει και τη χροιά της ανάκαμψης, αλλά και της στήριξης λόγω του COVID 19 και ελπίζουμε να βρούμε τις κατάλληλες συναινέσεις, ούτως ώστε να προχωρήσουμε συλλογικά».       

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι «συμμεριζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για μια καλύτερη οικονομία και για πιο καλές προοπτικές, για διαφοροποίηση των πηγών των εσόδων του κράτους μας, για την απεξάρτηση από τον τουρισμό, για την αναβάθμιση του υψηλού εκπαιδευτικού δυναμικού, που έχει η Κύπρος, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και της αγροτικής ανάπτυξης».

Ανέφερε, τέλος, ότι το Κίνημά της θα αναμένει τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο οποίος όπως σημείωσε «είναι προϋπολογισμός εκτάκτου ανάγκης και θα στηρίζουμε κάθε πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.