«Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού»: Ενώπιον του Υπ. Παιδείας τα προβλήματα στα ορεινά σχολεία

Οι μαθητές και οι γονείς του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου στον Αγρό προειδοποιούν με δυναμικότερα μέτρα αν δεν εισακουστεί το αίτημα τους.

Το κατώφλι του Υπουργείου Παιδείας θα περάσει σήμερα η ώρα 14.00 το μεσημέρι, ο Κοινοτάρχης του Αγρού, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, για να θέσει τα προβλήματα που απασχολούν το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας του.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων και εκπροσώπους άλλων ορεινών κοινοτήτων, μεταξύ αυτών και ο κος Κωνσταντινίδης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες στις ορεινές περιοχές.

Ο κος Κωνσταντινίδης θα ζητήσει το διορισμό ενός ακόμη δασκάλου, την ώρα που ο Σύνδεσμος Γονέων του Αγρού προειδοποιεί πως σε περίπτωση που δεν εισακουστεί το αίτημα τους θα προβούν σε δυναμικότερα μέτρα.

Εξάλλου, διαμαρτυρόμενοι για το εν λόγω ζήτημα, οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, σε δύο περιπτώσεις, αποχή από τα μαθήματα τους, ζητώντας τον διορισμό ενός ακόμη δασκάλου, ενώ παράλληλα θέλουν να διαχωριστούν οι μαθητές της Ε’ τάξης και της Στ’ τάξης τους οποίους έχουν τοποθετήσει στην ίδια αίθουσα.

Στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν συνολικά 56 μαθητές με τους 19 εξ αυτών να έχουν τοποθετηθεί στην ίδια τάξη παρά το γεγονός ότι οι 11 είναι της Ε’ τάξης και οι υπόλοιποι 8 της Στ’ τάξης Δημοτικού.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου την περασμένη Δευτέρα απείχαν τις δύο πρώτες ώρες από τα μαθήματα και διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Στηρίξτε την ύπαιθρο και τα παιδιά μας με πράξεις, όχι με λόγια», «Ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση» και «Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού».

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.