Το παρασκήνιο και το φαβορί για την προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ

Η μάχη για τα ηνία της εκπαιδευτικής οργάνωσης, οι πιθανές συνεργασίες και οι κύριοι ενδιαφερόμενοι.

Συζητήσεις επί συζητήσεων και συναντήσεις επί συναντήσεων λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στις τάξεις της ΟΕΛΜΕΚ, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους αλλά και ποια πρόσωπα θα επιλέγουν να αναλάβουν τα ηνία της εκπαιδευτικής οργάνωσης.

Όπως είναι γνωστό, όλες οι Κινήσεις της ΟΕΛΜΕΚ που εξασφάλισαν θέσεις από τις εκλογές, πραγματοποιούν διαβουλεύσεις αυτό το Σαββατοκύριακο με σκοπό να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τις συμμαχίες.

Αυτό συμβαίνει διότι με βάση το καταστατικό της ΟΕΛΜΕΚ, πρέπει σε πέντε μέρες, τα Επαρχιακά Γραφεία να εκλέξουν τους Γενικούς Αντιπροσώπους, που θα αποτελέσουν το κάθε Επαρχιακό Γραφείο της ΟΕΛΜΕΚ, και τις επόμενες πέντε μέρες πρέπει να συνέλθουν για να καταρτιστούν σε σώμα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συνέλθει η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων για να εκλέξει τα 21 μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και ακολούθως να γίνει ο καταρτισμός σε σώμα του νέου ΚΔΣ.

Συνεπώς, η ΟΕΛΜΕΚ σε λιγότερο από 15 ημέρες θα καταρτίσει το 21μελες Κεντρικό Διοικητικό της Συμβούλιο, άρα το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο ή μεθαύριο.

Ωστόσο, κάπου εδώ είναι που τίθεται το ερώτημα: «Ποιος θα κάτσει στην καρέκλα της Προεδρίας της ΟΕΛΜΕΚ γι’ αυτή τη θητεία;»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1.com.cy, τρία πρόσωπα φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι τη θέση του προέδρου της εκπαιδευτικής οργάνωσης. Πρόκειται για τον νυν πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Χατζησάββα, τον πρώην πρόεδρο της οργάνωσης Δημήτρη Ταλιαδώρο και τον νυν βοηθό γενικό γραμματέα, Θέμη Πολυβίου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασία της 24ης Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ, η «Αλλαγή» έλαβε 1.540 ψήφους (36,93%) και κατέλαβε στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης 8 έδρες, η «Προοδευτική» έλαβε 1.017 ψήφους (24,39%) και κατέλαβε 5 έδρες, η ΔΗΚΙ έλαβε 804 ψήφους (19,28%) και κατέλαβε 4 έδρες, η Νέα Κίνηση έλαβε 502 ψήφους (12,04%) και κατέλαβε 2 έδρες, η Νέα Πνοή έλαβε 307 ψήφους (7,36%) και κατέλαβε 2 έδρες.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το «πάνω χέρι» για την προεδρία φαίνεται να έχει ο Κώστας Χατζησάββας αφού η «ΔΗΚΙ» παίζει καθοριστικό ρόλο για τις συνεργασίες που θα διαμορφωθούν. Σημειώνεται δε, πως για να κλειδώσει κάποια Κίνηση την προεδρία θα πρέπει να συγκεντρώσει 11 συνολικά έδρες είτε από μόνη της είτε μέσω συνεργασίας με άλλες Κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η «ΔΗΚΙ» θα έχει τη δυνατότητα είτε να συνεργαστεί με την «Προοδευτική» και τη «Νέα Κίνηση» (11 έδρες συνολικά και οι 3 κινήσεις μαζί, σε περίπτωση συνεργασίας), είτε να κάνει την ανατροπή και να επιλέξει συνεργασία με την «Αλλαγή» (12 έδρες συνολικά και οι 2 κινήσεις μαζί, σε περίπτωση συνεργασίας).  

Το ζήτημα είναι ποια από τις δύο πλευρές θα παραχωρήσει την προεδρία στη «ΔΗΚΙ» για να υπάρξει συνεργασία, αφού τη θέση φαίνεται να διεκδικούν τόσο ο κος Ταλιαδώρος της «Αλλαγής» όσο και ο κος Πολυβίου της «Νέας Κίνησης» (με λιγότερες πιθανότητες).

Του λόγου το αληθές θα διαφανεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες…
Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...