Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Κατά μέτωπο επίθεση: Αποδόμησε τα επιχειρήματα της Τουρκίας ο Πρόεδρος [ΒΙΝΤΕΟ]

Δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας στηλιτεύοντας τις έκνομες ενέργειες και πράξεις της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Λάβρος κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην μαγνητοσκοπημένη ομιλία του ενώπιον της 75ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αποδόμησε τα επιχειρήματα της Άγκυρας ότι δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενώ μεταξύ άλλων διερωτήθηκε αφού ο κ. Ερντογάν στη δική του ομιλία εμφανίστηκε ο υπερασπιστής και ο υπέρμαχος του διεθνούς δικαίου, γιατί δεν το εφαρμόζει στην χώρα του.

 «Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί ότι αυτό που απαιτεί για τους Τουρκοκυπρίους είναι διαλλακτικό και δίκαιο, τότε γιατί δεν παραχωρεί τα ίδια δικαιώματα και στους Κούρδους, έχοντας υπόψη ότι η δική τους αναλογία του πληθυσμού είναι περίπου η ίδια με την πληθυσμιακή αναλογία των Τουρκοκυπρίων;», διερωτήθηκε έντονα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, απέρριψε κατηγορηματικά και σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη δική του ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους οποίους οι εντάσεις στην περιοχή οφείλονται σε μονομερείς ενέργειες που ανέλαβαν Έλληνες και Ελληνοκύπριοι.

«Και διερωτούμαι: Ποιά χώρα εισέβαλε και εξακολουθεί να κατέχει την Κύπρο; Ποιά χώρα εισέβαλε στη Συρία; Ποιά χώρα επενέβηκε στρατιωτικά στη Λιβύη; Ποιά χώρα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας; Ποια χώρα παρενέβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ;», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Υπέδειξε ότι η μέθοδος του παιγνιδιού επίρριψης ευθυνών χρησιμοποιείται πάντα από εκείνους που φέρουν την ευθύνη για την μη επίτευξη λύσης σε προβλήματα που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει. Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποπειράθηκε να πράξει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με τις προσεγγίσεις της αποτελεί το εμπόδιο στη λύση Κυπριακού. Με το πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθύνει το ερώτημα εάν θα πρέπει να θεωρείται αδιαλλαξία η επιδίωξη εγκαθίδρυσης ενός ανεξάρτητου και κυριάρχου κράτους, χωρίς ξένες εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα κατοχής.

«Ποιο άλλο από τα 193 κράτη μέλη των ΗΕ βρίσκεται κάτω από εγγυήσεις τρίτης χώρας; Είναι άδικο να υποστηρίζεις την εγκαθίδρυση ενός κανονικού κράτους, στο οποίο όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους πολίτες του, χωρίς ξένες εξαρτήσεις;  Υπάρχει οποιοδήποτε σύνταγμα Ομόσπονδου Κράτους που να προνοεί ότι για κάθε απόφαση στο Ομοσπονδιακό Επίπεδο χρειάζεται τουλάχιστον μια θετική ψήφος από ένα των συνιστώντων μελών; Ιδιαιτέρως όταν το συνιστών μέρος ελέγχεται από τρίτη χώρα;», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού θεωρεί ότι η Τουρκία έχει δίκαιο, να προσέλθει σε διμερή διάλογο ή να συμφωνήσει σε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση των διαφορών μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Πρόεδρος σημείωσε πως «το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται μονομερώς σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες του καθενός. Δεν θα ήταν προς το καλύτερο όφελος όλων να διευθετήσουμε τις διαφορές μας σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές;»

Τέλος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι χωρίς ξένες παρεμβάσεις, υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, για την επίτευξη λύσης.


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.