Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη €17,7 εκ. και μεγάλη μείωση ΜΕΔ το εξάμηνο 2020 [ΒΙΝΤΕΟ]

Σημαντικα κέρδη της τάξης των 17,7 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2020, η Ελληνική Τράπεζα.

Κέρδη δεκαεπτά εκατομμυρίων, 700 χιλιάδων ευρώ, μετά τη φορολογία για το πρώτο εξάμηνο του 2020, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα. Σε σύγκριση με 58 εκατομμύρια, 300 χιλιάδες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με κέρδη είκοσι εκατομμυρίων, το δεύτερο εξάμηνο, η τράπεζα αντιστάθμισε τις ζημιές δύο εκατομμυρίων, 200 χιλιάδων του πρώτου τριμήνου, ενώ παρουσίασε αύξηση των κεφαλαιακών της δεικτών, στο 19,75 τοις εκατό και με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να παραμένει ισχυρός στο 22,2 τοις εκατό. 

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσδαν αισθητή πτώση στο 19,5 τοις εκατό, από 24 κόμμα εννέα. Σε δήλωσή του, ο Φοίβος Στασόπουλος, προσωρινός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, τόνισε πως η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης μετά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και την άρση του lockdown, και το ισχυρό δημοσιονομικό πακέτο στήριξης. 

«Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια 22,22% και πλεονάζουσα ρευστότητα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε τους βιώσιμους πελάτες μας σε αυτές τις άνευ προηγουμένου δύσκολες στιγμές. Τα νέα δάνεια το πρώτο μισό του έτους ανήλθαν σε 439 εκατ, ενώ παραχωρήθηκαν αναστολές δόσεων σε 21 χιλιάδες δανειολήπτες με δάνεια ύψους 2,8 δισ.», δηλώνει ο Φοίβος Στασόπουλος, προσωρινός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κύριος Στασόπουλος, χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το ενδεχόμενο, επέκτασης του μορατόριουμ αναστολής της αποπληρωμής δόσεων, που αποφασίστηκε λόγτω των συνεπειών του κορωνοϊού. Ακόμη, όπως είπε και σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι η τουριστική βιομηχανία.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.