Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Η ανακοίνωση του Λυκείου στη Λεμεσό για το θετικό κρούσμα κορωνοϊού

Η μαθήτρια τέθηκε σε αυτοπεριορισμό τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της.

Νέο θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μαθήτρια του Λανίτειου Λυκείου στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 2- 3 ημέρες η μαθήτρια δεν έχει παρουσιαστεί στο σχολείο της και λόγω συμπτωμάτων (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο) που είχε, την περασμένη Τρίτη επισκέφτηκε τον προσωπικό της ιατρό για εξέταση.

Ο προσωπικός της ιατρός της παράπεμψε στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για τα πραγματοποιήσει τεστ κορωνοϊού και τότε διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον ιό.

Μόλις το τεστ βγήκε θετικό, εφαρμόστηκε το σχετικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και δόθηκαν οδηγίες όπως η μαθήτρια μείνει σε αυτοπεριορισμό για δύο βδομάδες.

Την ίδια ώρα, σε αυτοπεριορισμό τέθηκε και το τμήμα της εν λόγω μαθήτριας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, το σχολείο μέσω ανακοίνωσης του αναφέρει τα πιο κάτω:

Η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε στις 13:40 από το Υπουργείο Υγείας ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 μεταξύ των μαθητών της Β’ λυκείου και παράλληλα δόθηκαν οδηγίες προς το διευθυντή για συγκεκριμένες ενέργειες:

1. Κανένα απογευματινό μάθημα να μην διεξαχθεί στους χώρους του σχολείου.

2. Σε συνεργασία με τη σχολική εφορεία άμεσα ειδικό συνεργείο θα προβεί σε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.

3. Το σχολείο ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  28/9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ των πιο κάτω περιπτώσεων:

• ΔΕΝ παρουσιάζονται στο σχολείο οι μαθητές του τμήματος του κρούσματος. Οι μαθητές αυτοί έχουν πάρει μήνυμα ότι θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες και θα πάρουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο υγείας.

• Οι μαθητές που μπορεί να είναι πιθανές επαφές του κρούσματος και έχουν πάρει  σχετικό μήνυμα,  θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να   λάβουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο υγεία ή το σχολείο ( πολύ πιθανό εντός του Σαββατοκύριακου)

Σημ. ΟΙ μαθητές που πήραν μήνυμα για να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να πάρουν περισσότερες οδηγίες από το υπουργείο ΔΕΝ θα πρέπει να διακόψουν τον αυτοπεριορισμό για να προβούν  σε  εργαστηριακό έλεγχο για το COVID19.

Επίσης να ακυρώσουν προγραμματισμένες συναθροίσεις στα σπίτια τους.

Οι καθηγητές που είναι επαφές του κρούσματος παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι που να  λάβουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο υγείας ή τη διεύθυνση του σχολείου.( έχουν πάρει σχετικό μήνυμα στο τηλέφωνο τους)

4. Για τους μαθητές που θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες το σχολείο θα τους στηρίξει με εξ αποστάσεως μαθήματα. Θα τους σταλούν περισσότερες οδηγίες τις επόμενες μέρες.

Η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τη σχολική εφορεία, το υπουργείο παιδείας και  το υπουργείο υγείας λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το σχολείο να λειτουργήσει  τη Δευτέρα 28/9 με ασφάλεια για τους μαθητές και το προσωπικό.ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.