Αγωγή εναντίον του Γενικού Ελεγκτή καταχώρησε ο Γιαννάκης Παπαδούρης [ΒΙΝΤΕΟ]

Αγωγή εναντίον του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, έχει καταχωρήσει μέσω του δικηγόρου του ο τέως Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκης Παπαδούρης.

Υπέρβαση εξουσιών και αρμοδιοτήτων, επιρρίπτει στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Γιαννάκης Παπαδούρης, στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Ο τέως Επίτροπος παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για λόγους ευθιξίας, έπειτα από έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την ύπαρξη ασυμβίβαστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον ενάγοντα, ο κ. Παπαδούρης στην αγωγή του που στρέφεται και εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, διεκδικεί αναγνωριστική δήλωση ότι ο κ. Μιχαηλίδης ενήργησε καθ' υπέρβαση των εξουσιών ή και των αρμοδιοτήτων του ως Γενικός Ελεγκτής.

Σε ανακοίνωση του το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πουργουρίδης & Σια Δ.Ε.Π.Ε επισήμανε πως «ο κ. Παπαδούρης διεκδικεί αποζημιώσεις τόσο από τον κ. Μιχαηλίδη όσο και από την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί και χωριστά, για ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητας και ψυχική ταλαιπωρία την οποία υπέστη συνεπεία των άδικων και παράνομων πράξεων του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη».

Για πρώτη φορά πρόσωπο που κατέχει το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή, ενάγεται ενώπιον δικαστηρίου για υπέρβαση εξουσιών, για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητας πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις πράξεις του.


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.