Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ενώπιον της Επ. Υγείας [ΒΙΝΤΕΟ]

Δυσκολία εξεύρεσης αναισθησιολόγων για το Νοσοκομείο Λάρνακας λόγω νοοτροπιών που επικρατούν και ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια βρέθηκα για άλλη μια φορά στο θεματολόγιο της επιτροπής υγείας. Σήμερα ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες, σε σχέση με την υποστελέχωση και τις συνέπειες της.
 
Έγινε αναφορά σε ασθενή ο οποίος βρισκόταν στην αναμονή για ένα μήνα με κίνδυνο να χάσει την ζωή του επειδή δεν υπήρχε το αναλώσιμο που χρειαζόταν, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου προγραμματισμένα χειρουργεία αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, διαβεβαίωσε για την αύξηση του προϋπολογισμού του 2020, με τους Εκτελεστικούς Διευθυντές των Νοσοκομείων να απαριθμούν τις ανάγκες σε κάθε επαρχία. 

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του διευθυντή των νοσοκομείων Λάρνακας- Αμμοχώστου ο οποίος απέδωσε την φυγή των αναισθησιολόγων, και απροθυμία άλλων να καλύψουν τα κενά σε διαπροσωπικά προβλήματα με την προϊσταμένη της κλινικής. 

Συγκεκριμένα ο Εκτελεστικός Διευθυντής Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης σημείωσε « είχα ζητήσει εδώ και ένα χρόνο την επίλυση του προβλήματος, δεν έχω εξουσία περισσότερη, από τι μπορώ να κάνω, και ζητώ και θα ζητήσω επισήμως τον τερματισμό, την απόσπαση της από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας». 

Το Νοσοκομέιο Λάρνακας έμεινε δυο φορές χωρίς αναισθησιολόγους επειδή «έκλεισαν» το τμήμα και αποχώρησαν, λόγω όπως υποστηρίζουν, των επιβαρυμένων ωραρίων εργασίας τους. 

Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ζωές ασθενών.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.