Υφ. Καινοτομίας: Στο στόχαστρο των χάκερς η Κύπρος [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, είπε πως οι κρατικές υπηρεσίες είναι απροστάτευτες λόγω ανυπαρξίας τμήματος αρμόδιου για την κυβερνοασφάλεια.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομία και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, αναφορικά με την αδυναμία του συστήματος πληροφορικής της κυβέρνησης, να αμυνθεί στις καθημερινές επιθέσεις των χάκερς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκινος είπε ότι «το θέμα (της ασφάλειας) με ανησυχεί πάρα μα πάρα πολύ. Διότι όσο ανοιγόμαστε στον έξω κόσμο τα θέματα ασφάλειας γίνεται επιτακτικής σημασίας και σήμερα δεν υπάρχει τμήμα που να ασχολείται με το θέμα. Σήμερα έχουμε παράθυρα ανοικτά. Έχουμε δυστυχώς δεχθεί επιθέσεις από χάκερς και δεχόμαστε.

Ο κύριος Κόκκινος αποκάλυψε ότι γίνονται επιθέσεις και από ομάδες, οι οποίες υποκλέπτουν δεδομένα και τα πουλούν σε άλλες χώρες, ενώ σε ότι αφορά το κόστος δημιουργίας υπηρεσίας για προστασία των κρατικών συστημάτων, είπε ότι μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά η ανυπαρξία αρμόδιας υπηρεσίας εγκυμονεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους. Όπως έγινε με κάποιες εταιρείες που δέχθηκαν επίθεση και τους ζητήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, επισήμανε πως «πρέπει το κράτος, να λάβει σύντομα μέτρα διότι αφορά θέματα Εθνικής Ασφάλειας και θέματα που αφορούν ασφαλώς την άμυνα, την Αστυνομία και ούτω καθεξής, εκεί πρέπει να ληφθούν δραστικά και άμεσα μέτρα».

Την άποψη του Υφυπουργού Έρευνας για δημιουργία ειδικού τμήματος για τις επιθέσεις των χάκερς, φαίνεται να συμμερίζονται και τα πολιτικά κόμματα.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.