Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Γονείς ζητούν επιτακτικά αποκλειστική σχολική συνοδό για τον τετράχρονο γιό τους

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Έμπας επισήμανε στο ant1.com.cy ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αποκλειστική σχολική συνοδός για το τετράχρονο αγοράκι.

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι γονείς ενός τετράχρονου παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο της Έμπας στην πόλη της Πάφου και χρειάζεται άμεσα αποκλειστική συνοδό.

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των σχολικών συνοδών στην Ειδική Εκπαίδευση για άλλη μια φορά καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες αλλά και επιτακτικές σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες.

Ο τετράχρονος Νικόλα πάσχει από εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση του τύπου σπαστικής διπληγίας και άλλα σοβαρά προβλήματα όπως μειωμένη όραση και πρόβλημα στο ισχίο.

Αυτή τη στιγμή στο νηπιαγωγείο υπάρχει μια σχολική συνοδός που επιτηρεί τον τετράχρονο αγοράκι αλλά και ένα ακόμη παιδί με διαφορετικά προβλήματα με αποτέλεσμα αντί να βελτιώνεται η κατάσταση του, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο.

Οι γονείς απέστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητούν την πρόσληψη αποκλειστικής συνοδού για τον γιό τους, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Σχολικής Εφορείας Έμπας,  το αγοράκι δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και χρειάζεται βοήθεια ακόμη και στην κατάποση της τροφής.

Όπως ανέφερε στο ant1.com.cy ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Έμπας, Αντώνης Νικηφόρου, το γεγονός είναι εις γνώση τους και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αποκλειστική σχολική σύνοδος για το παιδί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Νικηφόρου, τόνισε η Σχολική Εφορία έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο Παιδείας, παρόλα αυτά είναι εκείνο που θα λάβει την τελική απόφαση καθώς είναι το αρμόδιο για την πρόσληψη σχολικών συνοδών.

Επιπρόσθετα, όπως σημείωσε το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες μέρες οι αιτήσεις των σχολικών συνοδών παιδιών με ειδικές ανάγκες εξετάζονται από ειδικές επιτροπές, ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνονται βασίζονται σε σχετικούς κανονισμούς.

Την ίδια ώρα, η Ομάδα Πρωτοβουλία Γονέων και Φίλων Παιδιών έκανε λόγο για έλειψη σχολικών συνοδών χωρίς να επαναξιολογηθούν οι ανάγκες των παιδιών όπως προνοούν οι νομοθεσίες.

Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.