Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

ΓΓ ΠΑΣΥΔΥ: Δεν θα γίνουν αποκοπές μισθών επί του παρόντος [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο νέος Γενικός Γραμματέας αναφέρει ότι στόχος της ΠΑΣΥΔΥ είναι να αλλάξει η απαξιωτική εικόνα που υπάρχει για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν θα γίνουν αποκοπές των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων από την κυβέρνηση επί του παρόντος.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο νέος Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, Στρατής Ματθαίου, επισήμανε πως επί του παρόντος δεν έχει τεθεί ζήτημα αποκοπών μισθών.

Ο κ. Ματθαίου είπε ότι θέλουν να επιδείξουν ως ΠΑΣΥΔΥ, ότι όταν συντρέχει σοβαρός λόγος για αποκοπές σε περιόδους κρίσεων, πρέπει να γίνονται σε όλους τους τους πολίτες και όχι μόνο στους δημόσιους υπάλληλους.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πρέπει να προσφέρουν όλοι σε περιόδους κρίσεις και να μην στοχοποιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μετά την αποκοπή των μισθών του 2013, εξηγεί θα αποκατασταθούν οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων μέχρι τις 1 Ιανουαρίου του 2023.

Παράλληλα, ο κ. Ματθαίου ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει κάποιες προσφυγές δημόσιων υπαλλήλων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που θεωρούν άδικη την απόφαση των δικαστηρίων της Κύπρου για αποκοπή μισθών.

Στόχος του νέου Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ είναι να αλλάξει η απαξιωτική εικόνα που υπάρχει για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και επιμόρφωση τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Όπως σημειώνει, η Δημόσια Υπηρεσία της Κύπρου είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και ανταποκρίθηκε άξια σε δύσκολες περιόδου.

Εν τέλει, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσει με τον Υφυπουργό Καινοτομίας, Κυριάκο Κόκκινο για να ξεκινήσει η επιμόρφωση των δημόσιων υπαλλήλων στις νέες τεχνολογίες.


Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.