Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων μετά τα πρώτα κρούσματα και τα «κενά» στην τηλεκπαίδευση [ΒΙΝΤΕΟ]

ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ εκφράζουν από το «Μέρα Μεσημέρι» τις ανησυχίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε σχολικές μονάδες, τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε μαθητή αποτελούν πραγματικότητα, με τους καθηγητές και τους δασκάλους να εκφράζουν από το «Μέρα Μεσημέρι» τις ανησυχίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που η όλη κατάσταση συνεχιστεί, αλλά και το σημαντικό ζήτημα της τηλεκπαίδευσης στον απόηχο της υπερψήφισης της θεσμοθέτησης της από τη Βουλή.

Σε σχέση με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και υπό το πρίσμα των πρώτων κρουσμάτων στα σχολεία, ο  Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών να εφαρμοστούν στο ακέραιο, αλλά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που ορισμένες φορές το καθιστούν ανέφικτο.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ορισμένες τάξεις που λόγω έκτασης είναι ανεφάρμοστη η τήρηση της απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των μαθητών.

Συνέχισε μάλιστα με το ότι με την αλλαγή του καιρού και ενώ τα πρωτόκολλα επιβάλλουν όπως τα παράθυρα των τάξεων να παραμένουν ανοικτά σε συνδυασμό με τη λειτουργία των θερμάνσεων, αρκετοί μαθητές αναμένεται να παρουσιάσουν κάποια θέματα υγείας. Διερωτήθηκε σε αυτό το σημείο, πως μπορεί ένας καθηγητής να ξεχωρίσει αν ο μαθητής έχει ίωση ή συμπτώματα κορωνοϊού.

«Τα πρωτόκολλα έιναι πολύ συγκεκριμένα και μιλούν για 10-12 συμπτώματα» ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, λέγοντας πως σε τέτοια περίπτωση τα παιδιά είτε ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να αποχωρήσουν από το σχολικό χώρο, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα ως προς τη διεκπεραίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τόνισε πως ειδικά για τη Δημοτική Εκπαίδευση, τα πράγματα σε θέμα στελέχωσης είναι οριακά, και αν ένας εκπαιδευτικός υποχρεωθεί να απέχει των καθηκόντων του, θα δημιουργηθεί αυτόματα ζήτημα υποστελέχωσης που θα επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημείωσε παράλληλα πως σε ότι αφορά τους μαθητές, όταν αυτοί παρουσιάσουν συμπτώματα και μεταβαίνουν στον Προσωπικό τους Ιατρό, δεν υπάρχει διαβεβαίωση πως δεν έχουν τον ιό όταν επιστρέφουν στο σχολείο, καθιστώντας τις δειγματοληψίες για τους μαθητές επιτακτική.

Περί τηλεκπαίδευσης

«Οι συνάδελφοι κάνουν μαθήματα κανονικά τηλεκπαίδευσης» δήλωσε ο κ. Πολυβίου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτά δεν γίνονται με βάση τη νέα νομοθεσία, καθώς όπως σημείωσε για να μπορέσει να εφαρμοστεί απαιτείται η διαβούλευση με την αρμόδια Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ως γνωστό η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνόλου των εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι οποίες καταγγέλλουν αποκλεισμό τους από το διάλογο για διαμόρφωση της νομοθεσίας, ενώ την ίδια ώρα το τελικό αποτέλεσμα της υπερψήφισης χαρακτηρίζεται από τις ίδιες ως ανεφάρμοστο.

«Δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χαραλάμπους, ενώ σημείωσε παράλληλα πως για να μπορέσει να εφαρμοστεί, απαιτείται η παρουσία γονέα στο σπίτι. «Ποιος θα ελέγχει τα μικρά παιδιά ότι κάνουν τηλεδιάσκεψη στο σπίτι» τόνισε ο κ. Χαραλάμπους, σημειώνοντας πως η νομοθεσία ως έχει είναι ανεφάρμοστη. 

Σημείωσε παράλληλα πως για όσα παιδιά υποχρεώνονται να μείνουν σπίτι, γίνεται κανονικά τηλεκπαίδευση για να μη χαθεί διδακτικός χρόνος, εντούτοις γίνεται με τον τρόπο που ίσχυε πέρσι, δηλαδή σε άλλο χρόνο και όχι ταυτόχρονα με τη διδασκαλία της υπόλοιπης τάξης με φυσική παρουσία

Από την πλευρά του ο σημείωσε πως επειδή τα πρωτόκολλα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα, προκαλεί ανησυχία το τι θα συμβει σε περίπτωση που απαιτηθεί κάποιο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας υποχρεωθεί να τεθεί σε αυτοπεριορισμό, θα προκύψουν λειτουργικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες.

Επιμέλεια: Μιχάλης Παναγιώτου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.