Εκτεθειμένοι οι στρατιώτες της ΕΣΣΟ 2020 που θα φοιτούσαν σε βρετανικά πανεπιστήμια

Μέλος της Πρωτοβουλίας των Γονέων Στρατευσίμων 2020 ανέφερε στο ant1.com.cy ότι νιώθουν προδομένοι από την απόφαση της κυβέρνησης.

Εκτεθειμένοι μένουν οι στρατιώτες της ΕΣΣΟ 2020 που είχαν κάνει αίτηση για να φοιτήσουν στα βρετανικά πανεπιστήμια, ωστόσο μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού για τη πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, είχε αποφασίσει την προσωρινή αναστολή θητείας των στρατιωτών της ΕΣΣΟ 2020, παρόλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα γίνονταν η πρόσληψη επιπρόσθετων ΣΥΟΠ για την πλήρωση των θέσεων που θα μείνουν κενές.

Σε δηλώσεις του στο ant1.com.cy το μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Στρατευσίμων 2020, Χρίστος Μιχαήλ, ανέφερε ότι έγιναν θύματα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης και ενός πολιτικού σκηνικού που δεν είχε να κάνει με το ουσιαστικό ζήτημα το οποίο και αφορούσε την εξεύρεση λύσης για τους στρατιώτες της ΕΣΣΟ που προετοιμάζονταν καιρό για τα βρετανικά πανεπιστήμια.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε με έντονο ύφος ότι η προσφυγή στα δικαστήρια είναι η μόνη επιλογή που τους απομένει καθώς το κράτος δεν έχει αντιληφθεί την ευθύνη που το βαραίνει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι όταν το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε την απόφαση για προσωρινή αναστολή της θητείας, γεγονός που δεν ήταν συνδεδεμένο με την πρόσληψη ΣΥΟΠ.

Ο κ. Μιχαήλ, επισημαίνει ότι οι περισσότεροι στρατιώτες είχαν μεταφέρει τη θέση τους από το 2021 για φέτος, ενώ είχαν προπληρώσει ενοίκια και δίδακτρα, που όπως φαίνεται μετά από επικοινωνία των γονέων δεν θα τους επιστραφούν πίσω καθώς έχουν δεσμευτεί με συμβόλαιο.

Όπως τονίζει, η αναίρεση της απόφασης είχε σημαντικό κόστος για τα παιδιά που προετοιμάζονταν για χρόνια για να μπουν σε αυτά πανεπιστήμια, ενώ όπως εξήγησε δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.