Τρεις νόμους για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ψήφισε η Βουλή [ΒΙΝΤΕΟ]

Η αστυνομία προχωρά στη σύσταση ομάδας πρόληψης της παράτυπης μετανάστευσης.

Με μόνο το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων να τάσσονται ενάντια, η Βουλή υπερψήφισε σήμερα τα τρία νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών που αλλάζουν ριζικά την πολιτική ασύλου της Κύπρου

Η Βουλή ψήφισε υπέρ της μείωσης του χρόνου καταχώρησης προσφυγής και έφεσης από αιτητές ασύλου κατά των αποφάσεων της αρμόδιας υπηρεσίας, και του αποκλεισμού των προδήλως αβάσιμων αιτήσεων.

«Μειώνεται ο χρόνος για προσφυγή και έφεση από τους αιτητές πολιτικού ασύλου κατά των αποφάσεων της υπηρεσίας ασύλου. Είναι αποφάσεις που μειώνουν τους χρόνους ολοκλήρωσης μιας αίτησης για πολιτικό άσυλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Παράλληλα, ψηφίστηκε σε νόμο και ο αποκλεισμός των εμφανώς αβάσιμων αιτήσεων πολιτικού ασύλου με συνοπτική διαδικασία και χωρίς δικαίωμα προσφυγής σε Δικαστήριο και διαμονής στη Δημοκρατία ενδιάμεσα.

Με τη συγκεκριμένη νομοθεσία επιτρέπεται ακόμη η δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας για τους συγκεκριμένους αιτητές ώστε να υλοποιούνται άμεσα και οι αποφάσεις απέλασης.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχωρά από τη Δευτέρα στη σύσταση ομάδας πρόληψης της παράτυπης μετανάστευσης με έδρα της την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

«Τα μέλη της εν λόγω Ομάδας θα επικεντρώνονται στη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών σε θέματα παράτυπης μετανάστευσης και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στους διακινητές, και ειδικότερα, θα αξιολογούν πληροφορίες που πιθανόν να συνδέουν παράτυπους μετανάστες με κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης, εμπορίας προσώπων ή και τρομοκρατίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.


Επιπρόσθετα, αυξάνονται για τον επόμενο μήνα τα μέλη των εμπειρογνωμόνων της EUROPOL για θέματα μετανάστευσης που βρίσκονται στην Κύπρο από τρία σε πέντε.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...