Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

«Φρένο» στις προσωρινές απολύσεις στρατεύσιμων έβαλε η Βουλή [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια της Βουλής με 16 υπέρ και 32 εναντίον απέρριψε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για πρόσληψη νέων ΣΥΟΠ.

Οριστικά τέλος στο ενδεχόμενο πρόσληψης νέων ΣΥΟΠ έβαλε πριν από λίγο η Ολομέλεια της Βουλής, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την υλοποίηση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για αναστολή της θητείας των νεοσύλλεκτων με θέση στα Βρετανικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια της Βουλής με 16 υπέρ και 32 εναντίον απέρριψε τον προϋπολογισμό.

Με δεδομένη την ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου Άμυνας οτι χωρίς την πρόσληψη νέων ΣΥΟΠ, δεν θα προχωρήσει η προσωρινή απόλυση των στρατεύσιμων, το όλο σκηνικό καθίσταται πλέον ιδιαίτερα ζοφερό.

Οργιώδες παρασκήνιο και διαβουλεύσεις μέχρι την υστάτη προηγήθηκαν της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια.Με παρέμβαση του στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ερωτηθείς για το κατά πόσο υπάρχει πλάνο Β΄ σε περίπτωση που η Ολομέλεια καταψηφίσει το επιπρόσθετο κονδύλι για πρόσληψη νέων ΣΥΟΠ, απάντησε « στην πραγματικότητα όχι».«Γνωρίζαμε ότι θα είχε κάποιες αρνητικές παρενέργειες» σημείωσε ακολούθως ο κ. Κούσιος, συνεχίζοντας με το ότι ο υπουργός Άμυνας ήταν ξεκάθαρος τις τελευταίες μέρες όταν έλεγε πως χωρίς επαρκή στελέχωση της Εθνικής Φρουράς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η προσωρινή απόλυση των εθνοφρουρών για να φοιτήσουν από φέτος στα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Ερωτηθείς ακολούθως το κατά πόσο έχει απασχολήσει την κυβέρνηση να επιδοτήσεις τις σπουδές των εν λόγω φοιτητών από το επόμενο έτος, ο κ. Κούσιος απάντησε πως αυτό δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση. «Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό που πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είναι το ζήτημα της δυσμενούς διάκρισης, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, στις 31 Αυγούστου περίπου 290 στρατεύσιμοι εξέφρασαν ενδιαφέρον να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο λιγότεροι από 50 ήταν έτοιμοι να αρχίσουν φέτος τις σπουδές τους.

Νεοκλής Νεοκλέους

Μιχάλης Παναγιώτου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.