Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Ο καρκίνος του προστάτη, ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η έγκαιρη διάγνωση [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Δρ. Σακκάς επισημαίνει ότι πρέπει να γίνεται εξέταση από τους άνδρες για να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.

Ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες είναι εκείνος του προστάτη και θα πρέπει να γίνεται συχνή εξέταση για να εντοπίζεται έγκαιρα.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Δρ. Παναγιώτης Σακκάς, Χειρούργος Ουρολόγος - Ανδρολόγος, επισήμανε πως ο καρκίνος εμφανίζεται συνήθως σε άνδρες άνω των 50, παρόλα αυτά θα πρέπει να γίνεται συχνή εξέταση.

Παράλληλα, όπως εξηγεί τα άτομα που έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού που παρουσιάζουν καρκίνο του προστάτη θα πρέπει οπωσδήποτε να προβαίνουν σε εξέταση.

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Σακκάς, σημειώνει ότι μια ανάλυση του PSA, αν είναι κάτω από το 1 δεν είναι ανησυχητικό, ωστόσο είναι απλώς μια ένδειξη, και θα πρέπει να γίνεται από τον ασθενή μια ολοκληρωμένη εξέταση.

Όπως επισημαίνει, ο καρκίνος του προστάτη είναι πολύ ύπουλος καθώς δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ αναφέρει ότι η συμπτωματολογία από την ουρολογία δίδεται συνήθως από καλοήθεις καρκίνους.

Ο Δρ. Σακκάς, είπε ότι διαγνώσκεται πολύ εύκολα ο καρκίνος του προστάτη και θεραπεύεται πολύ εύκολα με τα σημερινά δεδομένα και οι θεραπείες είναι λιγότερο επώδυνες.

Όπως εξηγεί, συχνοουρία δεν δίνει ενδείξεις καρκίνου του προστάτη, εχτός και αν η ασθένεια βρίσκεται σε προχωρημένη κατάσταση.

Όσον αφορά τους ασθενείς που έχουν μεταστατικό καρκίνο, επισημαίνει ότι τα φάρμακα που έχουμε μέχρι στιγμής βοηθούν στο να αυξηθεί η ποιότητα ζωής και να έχει παράταση ο ασθενής.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις, υπογράμμισε ο Δρ. Σακκάς, τόνισε ότι υπάρχει ένας κίνδυνος να αφήσουν κάποιες δυσκολίες όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια, ωστόσο όπως εξηγεί με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα βελτιώνονται.

Εν τέλει, είπε ότι θα πρέπει όλοι οι άνδρες να πάνε έστω και μια φορά στον ουρολόγο τους για εξέταση του καρκίνου του προστάτη.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.