Το Υπουργείο Γεωργίας θα στηρίξει περαιτέρω την χαρουποκαλλιέργεια [ΒΙΝΤΕΟ]

Περίοδο άνθησης διανύει τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια της χαρουπιάς, με τον Υπουργός Γεωργίας να ανακοινώνει νέα δέσμη οικονομικών μέτρων για στήριξη των παραγωγών, αλλά και εντατικοποίηση των προσπαθειών για κατοχύρωση των προϊόντων που παράγονται από την χαρουπιά σε διεθνές επίπεδο.

Στο τελικό στάδιο της ανακοίνωσης νέας δέσμης οικονομικών μέτρων προς ενίσχυση της χαρουποκαλλιέργειας στην Κύπρο βρίσκεται το υπουργείο Γεωργίας, με τον Κώστα Καδή να δηλώνει την ικανοποίηση του για την αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματική δραστηριοποίηση στην καλλιέργεια της χαρουπιάς, από πλευράς των γεωργών.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, είπε ότι «θέλουμε και εμείς να στηρίξουμε των τομέα της χαρουποκαλλιέργειας και αυτή την περίοδο ακριβώς επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένα πλαίσιο με μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την επόμενη προγραμματική περίοδο το 21 με 27. Μέσα στο οποίο θα δίνεται ενισχυμένη στήριξη και για την φύτευση και για την συντήρηση καλλιεργειών χαρουπιών. + απόδειξη του διευρυμένου ενδιαφέροντος για την χαρουποκαλλιέργεια είναι και το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξεις του 15% στις επαγγελματικές καλλιέργειες χαρουπιάς.»

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους σε διάφορες βιομηχανίες επεξεργασίας χαρουπιού στη Λεμεσό, ο υπουργός γεωργίας ανακοίνωσε και την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για διεθνή αναγνώριση της κυπριακής χαρουπιάς και των προϊόντων που παράγονται από την επεξεργασία των χαρουπιών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καδής επισήμανε πως «η κατοχύρωση είναι ήδη μία διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει και θα ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα. Ισχύουν αυτή την στιγμή προγράμματα της χαρουποκαλλιέργειας αυτό που θα κάνουμε είναι να τα ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο μέσα από την νέα προγραμματική περίοδο η οποία θα ισχύσει από το 21 με 27».

Σύμφωνα με τον Κώστα Καδή μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν σύντομα, περιλαμβάνεται και η επέκταση του προγράμματος εγκατάστασης φωλιών ανθρωποπουλιού που θεωρείται ο βιολογικός εχθρός των ποντικιών, αλλά και η ελεγχόμενη διοχέτευση δολωμάτων όπου αυτό κρίνεται απόλυτα απαραίτητο.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.