Εσωτερική έρευνα «έδειξε» βουλευτή και δύο συνεργάτες για τη διαρροή εγγράφων στο Al Jazzera [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Βουλή δεν παραδίδει στην Αστυνομία τα έγγραφα που ζητήθηκαν για διερεύνηση της διαρροής προς το Al Jazeera, μετά και τη γνωμάτευση των νομικών στους οποίους αποτάθηκε.

Την μπάλα στη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία για το τι δέον γενέσθαι σε σχέση με τον εντοπισμό της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων από τη Βουλή στο Καταρινό δίκτυο Αλ Τζαζίρα έριξε το πρωί και επίσημα ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Συλλούρης.

Με βάση τη διάκριση των εξουσιών, όπως γνωμάτευσαν οι τρεις νομικοί Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Αντρέας Αγγελίδης και Κρις Τριανταδυλλίδης, για να γίνει έρευνα στη Βουλή, θα πρέπει να προηγηθεί αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα προς το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής ασυλίας συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων Βουλευτών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι «δεν είναι ιδιοκτησία μου η βουλή για να πω αυτόβουλα ελάτε να κάνετε έρευνα, πρέπει να σέβομαι τους νόμους και το Σύνταγμα και τι σημαίνει βουλή σε μια Δημοκρατία».

Ο δε Γενικός Διευθυντής του Σώματος, από τον οποίο οι ανακριτές ζήτησαν τα έγγραφα που αφορούν τις πολιτογραφήσεις αποκάλυψε ότι μεταξύ 7 και 11 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη εσωτερική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει διαρρεύσει οτιδήποτε από υπηρεσιακούς της Βουλής ενώ σε ότι αφορά τους βουλευτές, υπήρξαν μεν κάποιες ενδείξεις, από τις οποίες ωστόσο δεν μπορούν, όπως σημείωσε, να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτου επισήμανε πως «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επανειλημμένα συγκεκριμένοι δύο Κοινοβουλευτικοί συνεργάτες επικαλούμενοι οδηγίες συγκεκριμένου Βουλευτή παραλήπτη, ζήτησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο κάποια ονόματα αλλοδαπών περιλαμβάνονταν στα έγγραφα τα οποία απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή».

Συμφώνα με τον κύριο Σωκράτους, δόθηκε πρόσβαση στους εν λόγω συνεργάτες, όχι όμως και τα έγγραφα αυτά καθαυτά.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Βουλής να ξεκαθάρισε πως αυτό το στοιχείο από μόνο δεν αποδεικνύει την ενοχή του συγκεκριμένου βουλευτή ούτε όμως αφαιρεί την υποψία από τους υπόλοιπους 17 που κατέχουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα πολιτογραφήσεων.

Εν αναμονή συνεννόησης μεταξύ αστυνομίας και Νομικής Υπηρεσίας για το χειρισμό του θέματος από εδώ και πέρα, μέλη της αστυνομίας κλήθηκαν να συμμετέχουν στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.