Μοντέρ - Φωτιστής

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Μακρύς ο δρόμος για την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία… [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε πόσα χρόνια εκτιμούν οι Σχολικές Εφορείες ότι θα ολοκληρωθεί το έργο;

Μακρύς θα είναι ο δρόμος για την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, αφού πρώτα πρέπει να γίνει μελέτη από τις Τεχνικής Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας η οποία θα εκπονηθεί από μηχανολόγους μηχανικούς καθώς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς.

Η εν λόγω απόφαση επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του Υπουργού Παιδείας με τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης και αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο βήμα για να αρχίσει να τροχοδρομείται το «καυτό» ζήτημα εγκατάστασης κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες.

Για τα όσα ακολουθούν μετά την εν λόγω απόφαση, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι, ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.

Ο κος Έλληνας εξήγησε ότι σε πρώτο στάδιο θα υπάρξει από τις Τεχνικής Υπηρεσίες του Υπουργείου μελέτη η οποία θα εκπονηθεί από μηχανολόγους καθώς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς.

Στη συνέχεια, είπε πως θα γίνει κοστολόγηση της όλης διαδικασίας σε όλη την Κύπρο και όταν μαζευτούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ξεκαθαριστούν οι ανάγκες τις κάθε σχολική μονάδας, τότε θα δοθεί στις σχολικές εφορίες ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του έργου.

Σημείωσε δε, πως η τοποθέτηση των κλιματιστικών στα σχολεία δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού πρέπει να προηγηθούν σοβαρές μελέτες και να δοθούν απαντήσεις που να αποδεικνύουν ότι το έργο είναι εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο προτού φτάσουν στο στάδιο εγκατάστασης των κλιματιστικών.

«Δεν είναι όπως βάζουμε ένα κλιματιστικό στο σπίτι μας. Μια σχολική μονάδα έχει από 3 μέχρι και 33 σχολικές αίθουσες διδασκαλίας. Δεν είναι τόσο απλό, θέλει μια μελέτη», υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο κος Έλληνας γνωστοποίησε πως παράλληλα θα διεξαχθεί μελέτη και για καινούργιες σχολικές μονάδες οι οποίες θα διαθέτουν ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού όπως για παράδειγμα στα ξενοδοχεία.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει περίπτωση το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μαϊό, ο κος Έλληνας είπε πως ενδεχομένως ορισμένες σχολικές μονάδες να έχουν κλιματιστικά άλλα δεν αναμένεται να καταστεί εφικτό να εγκατασταθούν σε όλες.  

Σύμφωνα με τον κύριο Έλληνα, εκτιμάται πως θα είναι ένα πρόγραμμα πέντε ετών κατά τη διάρκεια του οποίου θα τοποθετούνται κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες κατά σειρά και προτεραιότητα.Θέκλα Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.