Παίρνουν μέτρα για τον χειμώνα ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος προτρέπει τους δημότες να προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης.

Μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου άρχισαν να λαμβάνουν ο Δήμος Λάρνακας και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προέβησαν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει τους δημότες  όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση».
 

Στα πλαίσια αυτά το κοινό καλείται να λάβει προληπτικά μέτρα όπως να ελέγξουν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ακόμα να μην αφήνουν διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Οι δημότες Λάρνακας καλούνται ακόμα να μην καλύπτουν τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα, να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, να ασφαλίσουν όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών, να μην διέρχονται πεζοί ή με αυτοκίνητο χειμάρρους ή ορμητικά νερά και να παραμένουν μακριά από περιοχές ή δρόμους με λιμνάζοντα νερά.
 
Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ καλούν επίσης το κοινό όλους τους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν με αντλίες νερού, να προχωρήσουν σε έλεγχο και συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών νερού στα υπόγεια υποστατικά.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.