ΣΕΚ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέσει την πορεία του ΓεΣΥ στο μικροσκόπιο ευρείας σύσκεψης

Η ΣΕΚ ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι η πολυλογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες είναι αχρείαστη και ζημιογόνα.

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωση της σε σχέση με το ΓεΣΥ αναφέρει ότι πρέπει να κλείσουν τα παράθυρα προβλημάτων και καταχρήσεων ενώ σημειώνει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας θέσει στο μικροσκόπιο μιας ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία του, τη μέχρι σήμερα πορεία του ΓεΣΥ και ας δοθούν όλες οι πρέπουσες και απαραίτητες λύσεις».
 
«Είναι αναμενόμενο και εύκολα αντιληπτό πως, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ θα υπάρχουν προβλήματα. Πρόκειται για μια σοβαρή, εκ βάθρων αλλαγή ολόκληρου του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας, γι’ αυτό και οι δυσκολίες, οι παραλείψεις και οι αδυναμίες είναι μέρος της όλης προσπάθειας. Της κάθε καινούριας προσπάθειας», προστίθεται.
 

Εκείνο που απορρίπτεται με βδελυγμία, αναφέρει η ΣΕΚ, είναι οι καταχρήσεις, από εκείνους που επιχειρούν με σκοπιμότητα να εκμεταλλευτούν το ΓεΣΥ, οι οποίοι πρέπει να τιμωρούνται πάραυτα και αποτελεσματικά.
 
Αυτή την ώρα το ΓεΣΥ, σημειώνεται, χρειάζεται θωράκιση, γιατί ως κατάκτηση ήρθε για να μείνει ενώ θωράκιση χρειάζεται και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο οποίος μέχρι σήμερα προσέφερε τα μέγιστα στο κτίσιμο του ΓεΣΥ.
 
«Για να είναι αποτελεσματική αυτή η θωράκιση θα πρέπει τα προβλήματα να επιλύονται αμέσως.  Στην ώρα τους.  Να μην αφήνονται να συσσωρεύονται, ούτε να κρύβονται κάτω από το χαλί του εφησυχασμού και της αδιαφορίας. Ή της οποιασδήποτε σκοπιμότητας», προστίθεται.
 
Τέλος, η ΣΕΚ αναφέρει ότι η πολυλογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες είναι αχρείαστη και ζημιογόνα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.