Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Σε εγρήγορση η Εθνική Φρουρά: Αρχίζει σήμερα η νέα άσκηση «Ιάσωνας» με το Ισραήλ [ΦΩΤΟΣ]

Για τις ανάγκες της άσκησης αναμένεται να δεσμευτεί ένα μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αρχίζει σήμερα η νέα κοινή άσκηση της Κύπρου και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και των ένοπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

Η στρατιωτική άσκηση με την κωδική ονομασία «Ιάσωνας», θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, και εντάσσεται στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ.

Η άσκηση Ιάσωνας διαδέχεται την ευρείας κλίμακας τετραμερή άσκηση Ευνομία, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Αυγούστου με τη συμμετοχή δυνάμεων της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, και έρχεται να ενισχύσει την τριμερή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας.

Για τις ανάγκες της άσκησης αναμένεται να δεσμευτεί ένα μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ κατά τη διάρκεια της διμερούς στρατιωτικής άσκησης θα εξεταστούν διάφορα σενάρια, στα οποία θα έχει άμεση εμπλοκή η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, αλλά και σχεδόν το σύνολο των τομέων δράσης της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση Ιάσωνας θα διεξαχθεί παράλληλα με τις κοινές ναυτικές ασκήσεις, που διεξάγουν από το Σάββατο, και για πρώτη φορά, οι ειδικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς με τις δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχιστούν μέχρι και τις είκοσι Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, εντάσσονται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τις ασκήσεις, που αφορούν σε συνεργασία για θέματα διοικητικής μέριμνας και ναυσιπλοΐας, έφτασαν στην Κύπρο δύο ταχύπλοα σκάφη, των ομάδων Σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων, του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Φωτογραφίες από την περσινή άσκηση «ΙΑΣΩΝ – 2019»:



















Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.