Σε νέα εποχή έχουν περάσει οι άδειες διαμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία [ΒΙΝΤΕΟ]

Από τις πέντε Σεπτεμβρίου τέθηκε σε ισχύ η νέα ενιαίου τύπου εκδοχή των αδειών, που ισχύει για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και στοχεύει να αποφεύγονται πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία.

Από τις πέντε Σεπτεμβρίου τέθηκε στην κυκλοφορία και στην Κυπριακή Δημοκρατία η νέα εκδοχή των αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπει σχετική οδηγία, και στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων.

Βασικός σκοπός της ανανέωσης των αδειών διαμονής για τους υπηκόους τρίτων χωρών, είναι, σύμφωνα και με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, Μάκη Πολυδώρου, να αποφεύγονται φαινόμενα πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού, Μάκης Πολύδωρου είπε ότι «έχουν αναβαθμισμένα στοιχεία ασφαλείας τα οποία αποτρέπουν την πλαστογράφηση και την οποιαδήποτε ας το πούμε προσπάθεια και να χρησιμοποιηθεί το έγγραφο από κάποιο άλλο άτομο έκτος του δικαιούχου»

Ο κύριος Πολυδώρου ξεκαθάρισε ότι οι άδειες διαμονής που βρίσκονται ήδη σε ισχύ δεν επηρεάζονται.

«Οι υφιστάμενες κάρτες οι οποίες ισχύουν εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι να λήξουν», σημείωσε ο κύριος Πολυδώρου. 

Όσες άδειες εκδίδονται από τις πέντε Σεπτεμβρίου, ασχέτως της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης, εκδίδονται με την αναβαθμισμένη ενιαίου τύπου μορφή.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η νέα μορφή άδειων δεν επηρεάζει τις διαδικασίες ούτε τα τέλη, που πρέπει να υποβάλλονται σε κάθε περίπτωση.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.