Μη προσβάσιμη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο η Πέτρα του Ρωμιού

Υπήρξε καθίζηση του οδοστρώματος και ο παραλιακός δρόμος κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού έχει κλείσει εντελώς για την κυκλοφορία.

Κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει ο παραλιακός δρόμος κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού.

Στον παλιό δρόμο Λεμεσού-Πάφου, παρά την Πέτρα του Ρωμιού υπήρξε καθίζηση του οδοστρώματος και ο δρόμος έχει κλείσει εντελώς για την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και ταλαιπωρία κυρίως για όσους κατευθύνονται προς την Πάφο. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ετοίμασε μελέτη για την αντιμετώπιση της αστοχίας στο οδόστρωμα αλλά τα έργα καθυστερούν.  

Το σημείο αναφοράς για σχεδόν όλους τους επισκέπτες της Κύπρου, η Πέτρα του Ρωμιού, δεν είναι εύκολα προσβάσιμη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αφού έχει αποκοπεί για την κυκλοφορία, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, η πρόσβαση από την Λεμεσό προς την Πάφο. 

Ο κοινοτάρχης των Κουκλιών Μιχάλης Νικολάου δήλωσε ότι για ένα μικρό σημείο, μήκους δέκα περίπου μέτρων, έχουν κλείσει εντελώς τον δρόμο και κάλεσε το Τμήμα Δημοσίων Έργων να δώσει ξανά τον δρόμο στην κυκλοφορία παρακάμπτοντας το  προβληματικό μέρος του δρόμου. 

Ο κοινοτάρχης των Κουκλιών κατήγγειλε επίσης ότι με τις διευθετήσεις που έγιναν όσοι κατευθύνονται στην Πέτρα του Ρωμιού μέσω Πισσουρίου αναγκάζονται να επιστρέψουν προς την Λεμεσό ενώ και η σήμανση είναι προβληματική. 

Τις επικρίσεις απορρίπτει το Τμήμα  Δημοσίων Έργων. Εκπρόσωπος του Τμήματος υποστήριξε ότι ουδέποτε  έκλεισε η πρόσβαση προς την Πέτρα του Ρωμιού και ότι οι σημάνσεις είναι ικανοποιητικές. 

Επί της ουσίας ανέφερε ότι προτεραιότητα του τμήματος είναι η ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και η αστοχία στο οδόστρωμα θα αντιμετωπισθεί συνολικά αφού ήδη ιδιώτης μελετητής εκπόνησε σχετική μελέτη και σύντομα θα προκηρυχθούν προσφορές για τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή και στα οποία περιλαμβάνεται τοποθέτηση πασσάλων για  την στήριξη των όγκων χώματος και την αντιμετώπιση της διάβρωσης. Οι διαδικασίες αυτές, κατέληξε, παίρνουν κάποιο χρόνο. 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.