Η ζωή μετά τον κορωνοϊό: Έρευνα βλέπει περιορισμούς για άλλους οκτώ μήνες [ΒΙΝΤΕΟ]

Η μεγαλύτερη απαισιοδοξία επικρατεί στον κλάδο των εταιριών αναψυχής, ενώ πιο αισιόδοξος είναι ο κλάδος της παραγωγής ποτών.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, είναι έρευνα την οποία δημοσίευσε το οικονομικό ινστιτούτο IFO της Γερμανίας. 

Η έρευνα καταδεικνύει πως οι γερμανικές εταιρείες αναμένουν ότι θα συνεχιστούν οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή, που επηρεάζουν σοβαρά την οικονομία, για τουλάχιστον άλλους οκτώ μήνες. 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κλάδος όπου επικρατεί περισσότερή απαισιοδοξία είναι αυτός των επιχειρήσεων αναψυχής και της αθλητικής βιομηχανίας, όπου αναμένουν πως οι περιορισμοί θα κρατήσουν για άλλους δεκατρείς μήνες. 

Οι γερμανικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι πλήρης ανάκαμψη και άρση όλων των περιορισμών ειδικά στον τουριστικό τομέα, δεν αναμένεται προτού περάσουν τουλάχιστον άλλοι εννέα μήνες. Και αυτό αφορά τόσο στα τουριστικά γραφεία όσο και στους διοργανωτές ταξιδιών και τις επιχειρήσεις παρακράτησης πακέτων διακοπών. 

Πλήρης άρση περιορισμών λόγω κορωνοϊού 

Επιχειρήσεις αναψυχής σε 13 μήνες 

Αθλητική βιομηχανία σε 13 μήνες 

Τουριστικά γραφεία σε 9,2 μήνες 

Διοργανωτές ταξιδιών σε 9,2 μήνες 

Παρακρατήσεις σε 9,2 μήνες 

Ο πιο αισιόδοξος από όλους τους κλάδους εμφανίζεται αυτός της παραγωγής ποτών, όπου οι επιχειρήσεις προβλέπουν τέλος στους περιορισμούς σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες. 
Όλοι οι τομείς των υπηρεσιών, του εμπορίου και των κατασκευών αναμένουν ότι η δημόσια ζωή στη Γερμανία θα είναι περιορισμένη για περισσότερο από οκτώ μήνες, ενώ στη μεταποιητική βιομηχανία θεωρούν ότι τα περιοριστικά μέτρα θα κρατήσουν για λιγότερο από οκτώ μήνες. 

Τα αποτελέσματα της έρευνα του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, σε σχέση και με την κυπριακή οικονομική δραστηριότητα, σχολίασε στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Μιχάλης Αντωνίου. 

Ο Γενικός Διευθυντής ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, ανέφερε ότι «η επιστροφή σε πλήρεις συνθήκες οικονομικής κανονικότητας και στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, θα γίνει μόνο με την εξασφάλιση ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου ή αντίστοιχα με μια θεραπεία που είναι γρήγορη και ασφαλής».

Ο κ. Αντωνίου εκτιμά πάντως, ότι με τη συνέχιση της εφαρμογής συγκεκριμένων πρωτοκόλλων υπάρχει δυνατότητα, σε ένα μεγάλο βαθμό, να επιστρέψουμε πιο σύντομα στην κανονικότητα.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.