Στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη τουριστική χρονιά ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι στοίχημα για την βιομηχανία αποτελεί πλέον το 2021.

Πρωτόγνωρα δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει όλη βιομηχανία του τουρισμού φέτος, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδη, φιλοξενούμενος στα Νέα του ΑΝΤ1.

Οι πληρότητες των καταλυμάτων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι εξαιρετικά χαμηλές  σε σχέση με πέρυσι αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, το πρόβλημα στη Λεμεσό φαίνεται να είναι ακόμα πιο αισθητό αφού οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων αφορούν μέχρι στιγμής, μονοψήφια νούμερα. 

Στη συνέχεια, εξήγησε  ότι τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διανύουμε ήδη το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο οποίος είναι ο κατεξοχήν μήνας διακοπών για τους Κύπριους, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. 

«Ο εγχώριος τουρισμός είναι το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανή τη βιομηχανία»

Σε αυτό το σημείο ο κ. Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι διαχρονικά οι αριθμοί του εγχώριου τουρισμού ήταν αρκετά χαμηλοί. 

Παρόλα αυτά, φέτος φαίνεται ότι οι ντόπιοι είναι που κράτησαν κατά κάποιον τρόπο ζωντανή τη βιομηχανία εφόσον ο
εισερχόμενος τουρισμός είναι αρκετά μειωμένος. 

Πρόσθεσε δε, ότι η χρονιά που μας πέρασε ήταν δύσκολη αλλά σε καμία περίπτωση οι ιδιόκτητες τουριστικών καταλυμάτων δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Όπως ανάφερε μετέπειτα, στόχος είναι καταβληθεί όλη η δυνατή προσπάθεια, να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μειωθεί όσο το δυνατό γίνεται, η ζημιά που προκλήθηκε αυτή τη χρονιά.
Έπειτα έκανε λόγο για τη σημαντικότητα ύπαρξης στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη χρονιά, κάτι το οποίο κατά τα λεγόμενα του έχει ήδη αρχίσει να εξετάζεται από πλευράς αρμοδίων. 

«Πρέπει να υπάρξει το πλαίσιο στο οποίο να μπορούν να κρατηθούν οι επιχειρήσεις και ο τομέας εν ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσουνίδης ενώ πρόσθεσε ότι το 2021, το οποίο αποτελεί πλέον και το μεγάλο στοίχημα για την βιομηχανία, πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανάκαμψη.

«Ο κορωνοϊός», όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, «υπάρχει και πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αυτά τα δεδομένα». Εξάλλου, όπως ανέφερε οποιαδήποτε σχέδια γίνονται για την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται σε αυτό το πλαίσιο.

Τέλος, ανέφερε ότι η ευμετάβλητη αυτή κατάσταση που επικρατεί, ακριβώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάνει την κατάσταση πολύ  δύσκολη εφόσον η τουριστική βιομηχανία στηρίζεται στον προγραμματισμό. Ωστόσο, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι υπάρχει μία άψογη συνεργασία με όλα τα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να σχεδιαστεί μια στρατηγική η οποία θα βελτιώσει την κατάσταση και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα για την επόμενη τουριστική χρονιά. 

Θέκλα Γεωργίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...