Μείωση στις άδειες οικοδομής το πρώτο πεντάμηνο του 2020

Μείωση στις άδειες οικοδομής, την αξία και το εμβαδόν τους το πρώτο πεντάμηνο.

Μείωση στον αριθμό των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν αλλά και στην αξία και το εμβαδόν τους καταγράφηκε τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τον Μάιο 2020, μήνα κατά τον οποίο άρχισαν σταδιακά να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις ανήλθε στις 708 σε σχέση με 709 τον Μάιο του 2019.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €274,3 εκατομμύρια (€287,9 τον Μάιο 2019)  και το συνολικό εμβαδόν τις 200,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (258,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τον Μάιο 2019). Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 956 οικιστικές μονάδες (907 τον Μάιο 2019).

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 εκδόθηκαν 2.429 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 2.820 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 43,7% και το συνολικό εμβαδόν κατά 25,4%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 5,7%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...