Δεκατρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Παραμένει για άλλη μια ημέρα διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας, το οποίο ανακοίνωσε άλλα 13 κρούσματα, εκ των οποίων τα 4 είναι από ταξιδιώτες ενώ τρία κρούσματα παραμένουν ορφανά αφού δεν είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό και τρία από ινχηλάτηση.

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας, με τον αριθμό να για άλλη μια ημέρα να είναι διψήφιος. Τα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν από σύνολο 3,486 εργαστηριακών διαγνώσεων. 

Βάση των δεδομένων, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,208. 

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα αφορούν 2 άτομα ζευγάρι Ρουμάνων, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, που επέστρεψαν από την Ρουμανία χθες, σημειώνεται ότι είναι ασυπτωματικοί και έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο. 1 άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που έφτασε στο αεροδρόμιο από την Ιταλία μέσω Αθήνας. Πραγματοποιήσε τον δειγματοληπτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο. Το άτομο αυτό να σημειώσουμε ότι δεν είχε συμπτώματα. Και ακόμη ένα άτομο που επέστρεψε από το Μάντσεστερ την προηγούμενη Τετάρτη και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο. Ακόμη ένα άτομο χωρίς συμπτώματα. 

Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, συγκεκριμένα, το 1 άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που εξετάστηκε ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων και δεν έχει ταξιδιωτικό ιστορικό. Ακόμη ένα άτομο ο όποιος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ρωσικής καταγωγής, δεν είχε συμπτώματα αλλά ούτε ταξιδιωτικό ιστορικό. Το 3ο άτομο που εντοπίστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ινδονη-σιακής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό. Έκανε το τεστ διότι το ζήτησαν από την εταιρεία που θα άρχιζε δουλειά και ούτε αυτός έχει συμπτώματα. Το 4ο που έκανε το τεστ ιδιωτικά είχε συμπτώματα και είναι Κύπριος. 

Μεταξύ των κρουσμάτων εντοπίστηκα και τρία κρούσματα από ιχνηλάτηση. 
Ένα άτομο εντοπίστηκε από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και το τελευταίο κρούσμα ήταν με παραπομπή από τον Προσωπικό του Ιατρό λόγω συμπτωμάτων. Έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στη Ζιμπάμπουε. 

Αυτή την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση. 
Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.