«Πολύ δύσκολο να επηρεαστεί η ατμόσφαιρα στην Κύπρο από την έκρηξη στη Βηρυτό»

Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ποιότητας Αέρα ανέφερε στο ant1.com.cy ότι γίνονται συνεχείς μετρήσεις του αέρα για συγγενικούς ρύπους με τη νιτρική αμμωνία.

Πολύ δύσκολο έως και απίθανο να επηρεαστεί η Κύπρος από τους ρύπους που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα από την έκρηξη που έγινε στη Βηρυτό και προκλήθηκε από νιτρική αμμωνία, τόνισε ο Ανώτερος Λειτουργός και Προϊστάμενος του Κλάδου Ποιότητας Αέρα και Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Σε δηλώσεις του στο ant1.com.cy ο Ανώτερος Λειτουργός και Προϊστάμενος του Κλάδου Ποιότητας Αέρα και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Χρύσανθος Σαββίδης, επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο έως και απίθανο να μεταφερθούν ρύποι από το λιμάνι της Βηρυτού στην Κύπρο για δύο λόγους.

Αρχικά, όπως εξηγεί ο κ. Σαββίδης η απόσταση της Βηρυτού από την Κύπρο βρίσκεται πολύ μακριά μιας και απέχει 250 χιλιόμετρα από τις ακτογραμμές της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν θα μεταφερθούν τα διοξείδια του αζώτου στην Κύπρο είναι ότι η διεύθυνση του ανέμου είναι αντίθετη από την Κύπρο και κινείται βορειανατολικά προς τη Συρία και την Τουρκία.

Ωστόσο, τόνισε ότι γίνονται συνεχείς μετρήσεις από το Τμήμα Επιθεώρησης για συγκεκριμένους ρύπους συγγενικούς με τη νιτρική αμμωνία, όπως τα διοξείδια του αζώτου.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.