Έσπασε την καραντίνα, διοργάνωσε πάρτυ για μαθητές και μετέδωσε τον ιό σε άλλα οκτώ άτομα [ΒΙΝΤΕΟ]

Πέντε σύν πέντε κρούσματα και 10 στο σύνολο ανακοινώθηκαν σήμερα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 1124.

Δέκα συνολικά κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα πρώτα πέντε ανακοινώθηκαν το πρωί και αφορούν σε άτομα από τη Λεμεσό. 

Συγκεκριμένα τρία άτομα εντοπίστηκαν θετικά αφού υποβλήθηκαν στην εξέταση ιδιωτικά. Δύο εξ αυτών είναι ζευγάρι και έκαναν το τεστ αφού το ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα. 
Το 3ο κρούσμα είναι επαφή ήδη επιβεβαιωμένου περιστατικού. Παραβίασε την καραντίνα για να κάνει το τεστ ιδιωτικά. 


Τα άλλα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στην Λεμεσό. Το ένα αφορά σε άτομο που ενώ ήταν επαφή επιβεβαιωμένου περιστατικό, πήγε για να κάνει το τεστ. Το 2ο αφορά σε άτομο που είχε συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό της Ιατρό, έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος. 

Το απόγευμα ανακοινώθηκαν πέντε άλλα νέα κρούσματα

Από τα οποία τα τέσσερα εντοπίστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

Πρόκειται για 2 άτομα από τη Λάρνακα που αποτελούν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών. Συγκεκριμένα προέρχονται από τη συστάδα λοιμώξεων του κρούσματος που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας προτού βρεθεί θετική διοργάνωσε και μαθητικό πάρτυ για το παιδί της με αποτέλεσμα να επιμολυνθούν και μαθητές. 

Αυτή η συστάδα λοιμώξεων αποτελείται πλέον από 9 κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν σε μαθητές. Μία μαθήτρια μάλιστα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο. 

Τα άλλα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης προέρχονται από τη συστάδα λοιμώξεων που εντοπίζεται σε ασφαλιστική εταιρεία στη Λεμεσό. Ο ένας από τους 2 έκανε την εξέταση ιδιωτικά, ενώ θα έπρεπε να πάει για την εξέταση μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης. Αυτή η συστάδα λοιμώξεων αποτελείται πλέον από 8 κρούσματα, όλα στη Λεμεσό. 

Το 5ο κρούσμα που ανακοινώθηκε το απόγευμα αφορά σε άτομο από τη Λευκωσία που υποβλήθηκε στην εξέταση προεγχειριτικά. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1024 Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται έξι άτομα. Δόθηκε ψες ένα εξιτήριο. 

Τις τελευταίες μέρες εντοπίζονται αρκετές περιπτώσεις ατόμων που παραβιάζουν τις οδηγίες για αυτοπεριορισμό ώστε να υποβληθούν στην εξέταση. Γι’ αυτό και τίθεται και πάλι το ζήτημα της παραβίασης της καραντίνας από επαφές κρουσμάτων. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανάμεσα στα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν 4 τέτοιες περιπτώσεις. Την ίδια ώρα το υπουργείο υγείας υπενθυμίζει ότι όταν κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό για οδηγίες και να μην μεταβαίνει ιδιωτικά για εξέταση, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους χώρους. 
Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.