Επικαιροποιημένες οδηγίες από το Υπ. Εργασίας για τους κατ’ οίκον παιδοκόμους

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι κατ’ οίκον παιδοκόμοι θα μπορούν να φροντίζουν τον αριθμό παιδιών που προνοεί η πάγια νομοθεσία.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει το κοινό ότι από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 οι κατ΄ οίκον παιδοκόμοι μπορούν να φροντίζουν τον αριθμό των παιδιών που προνοεί η πάγια νομοθεσία, νοουμένου ότι θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα παιδιά να παραδίνονται από τους γονείς στην είσοδο της κατοικίας και να αποφεύγεται η είσοδός τους στην κατοικία.  

Επίσης, οι κατ’ οίκον παιδοκόμοι θα πρέπει να ελέγχουν, ώστε να τηρείται η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των παιδιών.

Ο κατάλογος με τις εγκεκριμένες από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας κατ’ οίκον παιδοκόμους, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας www.mlsi.gov.cy/sws και είναι διαθέσιμος στα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας, ενώ προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών να επιλέγουν άτομα από τον εγκεκριμένο κατάλογο.

Για υποστήριξη ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε µε τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας, τα τηλέφωνα των οποίων βρίσκονται στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση central.sws@sws.mlsi.gov.cy.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.