Νέα «πυρά» ΠΑΣΥΚΙ προς ΟΚΥπΥ: Φεύγουν γιατροί από τα δημόσια νοσηλευτήρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέα κόντρα υποβόσκει στον τομέα της υγείας. Η ΠΑΣΥΚΙ αφήνει αιχμές εναντίον του ΟΚΥπΥ για ελλιπή άσκηση διοίκησης στα νοσηλευτήρια.

Πυρά εναντίον του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσίας εξαπολύει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της συντεχνίας κατηγόρησε τον ΟΚΥΠΥ για κωλυσιεργία τονίζοντας ότι τρεις βδομάδες μετά την σύναψη συμφωνίας μεταξύ ιατρών ΟΚΥΠΥ και οι συντεχνίες δεν έχουν ακόμη κληθεί να υπογράψουν την πρόταση.

«Ο ΟΚΥΠΥ επαναλαμβάνει εαυτόν, δηλώνει απών σε όλα τα επίπεδα. Ενώ είχαμε συμφωνήσει, έχουν παρέλθει τρεις βδομάδες και δεν έχουμε υπογράψει τίποτε. Σημαίνει ότι καθυστερεί και η εφαρμογή», τόνισε ο στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.

Κακώς διαμαρτύρεται η συντεχνία η απάντηση του Οργανισμού με τον εκπρόσωπο του να διευκρινίζει ότι τα συμφωνηθέντα έχουν ισχύ από την 1η Ιουνίου 2020 και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Όλες οι συντεχνίες των ιατρών είναι ενημερωμένες ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γιατί δεν υπογράφτηκε μέχρι σήμερα», απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Παραιτήσεις γιατρών

Αιχμές εναντίον του ΟΚΥΠΥ για ελλιπή άσκηση διοίκησης αφήνει ΠΑΣΥΚΙ με την φυγή γιατρών να αποτελεί σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Κούμας μάστιγα για τα δημόσια νοσηλευτήρια και ειδικότερα για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Οι γιατροί συνεχίζουν να φεύγουν εδώ και 3 βδομάδες το νοσοκομείο Λάρνακας δεν έχει εντατική γιατί είναι υποστελεχωμένο σε επίπεδο αναισθησιολόγων, από την επόμενη Δευτέρα θα αρχίσει αντίστοιχο πρόβλημα και στην καρδιολογική του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου γιατί έχουν απομείνει από τους 7 μόνο 3 γιατροί», επισημαίνει ο κος Κούμας.

Ενήμερος για την κατάσταση δηλώνει ο ΟΚΥΠΥ διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσει με τις απαραίτητες προσλήψεις για πλήρωση των κενωθεισών θέσεων.

«Όσον αφορά το Νοσοκομείο Λάρνακας ναι υπήρξε ένα θέμα με την παραίτηση αριθμού αναισθησιολόγων και καρδιολόγων. Θωρούμε ότι το θέμα θα λήξει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ΜΕΘ… δεν αναβάλλονται χειρουργία», εξήγησε ο κος Χαριλάου.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ τον τελευταίο ένα μήνα παραιτήθηκαν επίσης τέσσερις ιατροί από το νοσοκομείο Λεμεσού, μεταξύ των οποίων χειρούργος, νεφρολόγος και αναισθησιολόγοι.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.