Διευθύντρια Υπ. Κοινωνικής Ευημερίας: «500 παιδιά μετακινημένα από τις οικογένειες τους» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Για να μετακινήσεις ένα παιδί από την οικογένεια του πρέπει να έχεις τέτοια δεδομένα τα οποία θα μπορούν να είναι τεκμηριωμένα για να μπορείς να πείσεις το δικαστήριο… γι’ αυτή τη μετακίνηση.»

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεση κακοποίησης  του 19μηνου βρέφους.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας,  Μαρία Κυρατζή, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή είναι σε διεξαγωγή δύο έρευνες, μια από την Αστυνομία για τα θέματα και τα γεγονότα που εξελίχθηκαν και μια δεύτερη έκθεση την οποία διέταξε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να μπορέσει να απαντηθεί με ασφάλεια τι πήγε στραβά.

Ερωτηθείσα αν υπήρχε ενημέρωση από τις αρχές του Ιουνίου, η κυρία Κυρατζή απάντησε πως για «τα συγκεκριμένα θέματα όπου είναι και οι ενέργειες πιο συστηματικές γι’ αυτό έγιναν και ενέργειες για κάποια λήψη μέτρων και ήταν σε εξέλιξη κάποιες διαδικασίες και με άλλες υπηρεσίες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη διαχείριση της περίπτωσης.

Εξήγησε δε, πως η περίπτωση ήταν γνωστή στις υπηρεσίες, ναι, αυτό έχει ειπωθεί δημόσια και υπήρχαν διάφορες αναφορές οι οποίες κατέληγαν κοντά στις υπηρεσίες για ευρύτερα ζητήματα που αφορούσαν την οικογένεια.

Κληθείσα να απαντήσει γιατί το παιδί παρέμενε στην οικογένεια  από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, η κυρία Κυρατζή είπε πως «αυτή τη στιγμή είναι μετακινημένα από τις οικογένειες 500 παιδιά που είναι στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (περιλαμβανομένων των ασυνόδευτων). Για να μετακινήσεις ένα παιδί από την οικογένεια του πρέπει να έχεις τέτοια δεδομένα τα οποία θα μπορούν να είναι τεκμηριωμένα για να μπορείς να πείσεις το δικαστήριο… γι’ αυτή τη μετακίνηση.»

Η Διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας τόνισε επίσης πως η απομάκρυνση ενός παιδιού από την οικογένεια του αποτελεί το τελευταίο μέτρο και πριν από αυτό πρέπει να γίνουν εξαντλητικές ενέργειες.
Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.